De afgelopen maanden zagen de ouderenadviseurs het aantal gesprekken flink oplopen.
De afgelopen maanden zagen de ouderenadviseurs het aantal gesprekken flink oplopen. Gemeente Amstelveen

Meer vraag naar ouderenadvies in Amstelveen door coronamaatregelen

20 augustus 2020 om 13:20 Maatschappelijk

AMSTELVEEN Door de coronamaatregelen hebben ouderen en hun mantelzorgers in Amstelveen meer behoefte aan advies over welzijn, wonen, zorg of andere voorzieningen. De afgelopen maanden zagen de ouderenadviseurs het aantal gesprekken oplopen van 400 tot ruim 600 per maand. Deze trend lijkt zich de tweede helft van het jaar voort te zetten. Het college van B en W heeft daarom besloten om voor dit jaar 34.000 euro extra uit te trekken voor ouderenadvies door Participe Amstelland.


“De coronamaatregelen zorgen ervoor dat ons dagelijks leven er anders uitziet”, zegt wethouder  Marijn van Ballegooijen (Zorg en Welzijn). “We moeten omgaan met een situatie waar we nog nooit mee te maken hebben gehad. Het is dan ook logisch dat ouderen en hun mantelzorgers vragen hebben. Zij worstelen met thema’s als eenzaamheid, verlies van dagelijkse structuur, gemis van vrienden en familie of achterstallige verzorging. De blijvende risico’s en de onzekerheden rond corona zorgen ervoor dat we verwachten dat ook de komende maanden inwoners veel beroep gaan doen op de ouderenadviseurs.”


Ouderenadvies van Participe Amstelland wordt geheel gefinancierd door de gemeente en is kosteloos voor inwoners. De ouderenadviseurs geven informatie en advies op maat aan 65-plussers en hun mantelzorgers. Een gesprek kan telefonisch, tijdens een huisbezoek of op een spreekuur bij Participe. Ouderenadvies is te bereiken via telefoonnummer 020 - 5 430 430 of via info.amstelland@participe.nu.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie