Afbeelding
gemeente Amstelveen / pr

Ambassadeurs Rookvrije Generatie in actie

19 augustus 2020 om 13:00 Maatschappelijk

AMSTELVEEN Sinds augustus 2020 is een rookvrij schoolterrein wettelijk verplicht. Dit geldt voor primair als ook voortgezet onderwijs, mbo en hoger onderwijs. Rookvrije generatieambassadeurs Anna en Saskia zijn blij met deze wet. Op het nieuwe schoolplein van hun school obs Piet Hein vragen ze aan Frank Berkhout, wethouder Onderwijs en schooldirecteur Michel Houttuin aandacht voor deze wet en hun plannen.

Wethouder Jeugd Frank Berkhout; “Ik ben trots dat wij in Amstelveen twee fanatieke ambassadeurs voor een Rookvrije generatie hebben. Anna en Saskia zitten vol ideeën, niet alleen om rokers te ontmoedigen, gestopte rokers te ondersteunen maar ook om kinderen te informeren over de gevaren. Want als kinderen zich bewust zijn van de schadelijke gevolgen en niet in contact komen met rokers dan is de kans vele malen kleiner dat ze zelf ooit beginnen.”

CAMPAGNE Rokers ontmoedigen kan volgens Anna en Saskia door bestaande rokersplekken in de stad te vervangen door hokjes van glas. Zodat iedereen de roker ziet staan in de vieze rook en als degene buiten dit hokje rookt dan volgt een boete. Anna en Saskia pakken hun ambassadeurschap professioneel aan met een eigen website kinderentegenroken.nl waarop het zelf ontworpen logo prijkt. Ze willen nog een voorlichtingsfilm maken om daarmee de boer op te naar andere scholen. Wethouder Berkhout steunt de dames en schooldirecteur Houttuin verklapte dat, na het invoeren van een rookvrije school, drie leraren gestopt zijn.

Voor meer informatie over de landelijke beweging ‘Rookvrije Generatie’ zie www.rookvrijegeneratie.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie