Afbeelding
Naomi Heidinga

Vanwege corona slechts symbolische zwemtocht van burgemeester Langenacker voor Swim to Fight Cancer

4 juli 2020 om 12:54 Maatschappelijk

OUDERKERK Burgemeester Joyce Langenacker nam zaterdagochtend een duik in de Amstel in het kader van de actie Swim to Fight Cancer. Onder begeleiding van Sebastiaan Verschuren en Bas van Velthoven, twee voormalige Olympische zwemmers, zwom ze symbolisch van Ouder-Amstel naar Amstelveen. De Amstelveense burgemeester Tjapko Poppens gaf het startschot en haalde de zwemmers binnen in Amstelveen.

Met de zwemactie werd aandacht gevraagd voor mensen met kanker. Amstelveen en Ouder-Amstel zouden dit jaar 'hun' eerste Swim organiseren in de Amstel, exact op de grens tussen beide gemeenten. Vanwege de coronacrisis kon een grootschalig evenement niet doorgaan. De burgemeesters van beide gemeenten stonden daarom symbool voor de inwoners van Ouder-Amstel en Amstelveen. Ook in andere gemeenten gingen burgemeesters en wethouders te water. Vanwege het uitstel van het evenement naar volgend jaar, wordt dit jaar minder geld opgehaald voor het onderzoek naar kanker, waarschuwt de organisatie.

Burgemeester Joyce Langenacker hoopt dat het evenement volgend jaar wel gewoon door kan gaan, en veel bezoekers en deelnemers zal trekken.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie