Uitreiking van de certificaten.
Uitreiking van de certificaten. KSO

Uitreiking Keurmerk Sociale Onderneming

Maatschappelijk Deel je nieuws

Het Keurmerk Sociale Onderneming is uitgereikt aan Mondial Aad de Wit Verhuizingen. Het certificaat is een bevestiging van het feit dat het verhuisbedrijf actief bijdraagt aan een betere leefomgeving.

Of het nu gaat om elektrisch verhuizen, vrijwilligerswerk of het sponsoren van goede doelen: Mondial Aad de Wit Verhuizingen (werkzaam in Amstelveen) neemt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid. Zo is het verhuisbedrijf bijvoorbeeld koploper op het gebied van elektrisch verhuizen. In 2011 was Mondial Aad de Wit namelijk het eerste verhuisbedrijf in Nederland met een volledig elektrische verhuiswagen en sindsdien is het elektrische wagenpark alleen maar verder uitgebreid.

Het Keurmerk Sociale Onderneming wordt alleen uitgereikt aan bedrijven die bij een onafhankelijke audit aan kunnen tonen dat zij een bijdrage leveren aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. “Wat we bij het Keurmerk van belang vinden is dat bedrijven niet alleen zéggen dat ze sociaal ondernemen en duurzaamheid belangrijk vinden, maar dat ze het ook waarmaken: dat het in het hele bedrijf geïntegreerd is”, aldus André Visser, directeur van het Keurmerk Sociale Onderneming.

Mondial Aad de Wit Verhuizingen maakt onderdeel uit van de landelijke verhuisorganisatie Mondial Movers (met vestigingen in heel Nederland). KSO Nederland heeft berekend dat de 20 Mondial-bedrijven gezamenlijk in 2019 zelfs een maatschappelijk aandeel van 1.620.490 miljoen euro hebben gerealiseerd. De waarde van het maatschappelijk aandeel is een optelsom van het aantal uren vrijwilligerswerk van de medewerkers, het in dienst nemen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en de hoogte van de sponsoring in geld en waarde van middelen die beschikbaar zijn gesteld aan de samenleving. Kortom: een mooie teamprestatie!

advertentie
advertentie