Carla van Houte en Maggy Wijffels overhandigen het eerste lot aan Wethouder Marijn van Ballegooijen.
Carla van Houte en Maggy Wijffels overhandigen het eerste lot aan Wethouder Marijn van Ballegooijen. Gemeente Amstelveen

Zonnebloemloterij gaat van start; eerste lot voor wethouder

6 juni 2020 om 11:00 Maatschappelijk

AMSTELVEEN Wethouder Marijn van Ballegooijen (Zorg en Welzijn) heeft deze week het eerste lot in ontvangst genomen van de Vereniging De Zonnebloem Amstelveen. Met dit officiële gebaar is de Zonnebloemloterij 2020 officieel van start gaan. Met de opbrengst organiseert De Zonnebloem activiteiten voor mensen met een lichamelijke beperking. De vereniging streeft ernaar dat ook zij zonder extra zorgen kunnen deelnemen aan de maatschappij.

“Door De Zonnebloem houden inwoners contact met elkaar en dat is juist in deze corona-tijd heel belangrijk. Dit kan al zijn een boodschap doen, even kort langslopen of bellen,” aldus de wethouder.  

LOTENVERKOOP De lotenverkoop is een belangrijke jaarlijkse bron van inkomsten voor de Zonnebloem om haar activiteiten mee te financieren. Een lot kost twee euro en daarvan gaat 1,50 euro naar de verkopende lokale Zonnebloemafdeling. Online kunnen er loten gekocht worden via www.zonnebloem.nl/loten/p/de-zonnebloemafdeling-amstelveen. Via vrijwilligers van de Zonnebloem of het e-mailadres van het secretariaat zonnebloem.amstelveen@gmail.com kunnen er papieren loten besteld worden.

TREKKING De trekking van de loterij vindt plaats op 12 oktober 2020. In de prijzenpot zitten mooie prijzen, zoals een IPad, een E-reader of een elektrische fiets. Deelnemers makne ook kans op een van de 45 cadeaubonnen of een leuk geldbedrag. Op www.zonnebloem.nl/loterij staat een overzicht van de prijzen en nog meer informatie.

ACTIVITEITEN In Amstelveen organiseert De Zonnebloem voor ouderen en mensen met een lichamelijke beperking verschillende uitstapjes zoals een dagbootreis, bezoek aan de Keukenhof, spelletjesmiddagen, bezoek aan een tuincentrum of een museum. De afgelopen maanden zijn veel van deze activiteiten vanwege het coronavirus geannuleerd. Wel werd via kaartjes, telefoontjes en dergelijke contact onderhouden met de gasten. Inmiddels is de Zonnebloem samen met deelnemers en vrijwilligers aan het bedenken hoe langzamerhand weer wat kleine bijeenkomsten of 1 op 1 activiteiten de komende maanden kunnen starten. Mensen die door een lichamelijke beperking (door leeftijd of anderszins) niet makkelijk zelfstandig de deur uit kunnen en geïnteresseerd zijn om deelnemer te worden kunnen zich melden bij zonnebloem.amstelveen@gmail.com of telefoonnummer 06-50 85 13 31.


VRIJWILLIGERS De Zonnebloem is ook op zoek naar vrijwilligers die zich willen inzetten voor mensen met een lichamelijke beperking. Belangstellenden kunnen contact opnemen via bovengenoemd emailadres en telefoonnummer. Op www.zonnebloem.nl is meer informatie te vinden over het vrijwilligerswerk. Zonnebloem Amstelveen heeft circa 300 deelnemers en 70 vrijwilligers.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie