Uilenstede
Uilenstede René de Leeuw

Politie Amstelveen roept bewoners Uilenstede op niet te feesten

25 maart 2020 om 09:48 Maatschappelijk

AMSTELVEEN Politie Amstelveen heeft een dringend beroep gedaan op bewoners van enkele flatgebouwen op Uilenstede om geen feesten te houden in verband met de maatregelen om verspreiding van het coronavirus af te remmen. De politie doelt op specifieke woongebouwen, maar wil deze locaties nog niet bij naam noemen om de bewoners de gelegenheid te geven om aan de oproep gehoor te geven.

De bewoners worden opgeroepen om zich te houden aan de richtlijnen van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu). 'Wij begrijpen niet dat het organiseren van feestjes en samenkomsten doorgaat. En als vervolgens de collega's van Handhaving van de gemeente Amstelveen en de politie hier iets van zeggen, dat ze uitgedaagd worden en het feestje gewoon doorgaat. Stop daarmee en neem de veiligheidsinstructies in acht!,' aldus politie Amstelveen in en Facebook-bericht. 'We hopen dat betrokken zich aangesproken voelen en zich realiseren dat dat niet kan.'

Volgens de aangescherpte maatregelen die het kabinet maandagavond afkondigde mogen in huis maximaal drie mensen op bezoek komen en moet ook daar afstand tot elkaar gehouden worden. Verder worden alle bijeenkomsten verboden tot 1 juni,, ook met minder dan 100 mensen.

De oproep van de politie geldt maar voor een klein deel van de bewoners van Uilenstede, de meesten houden zich wel aan de regels. Er zijn ook iets minder bewoners dan normaal aanwezig op de campus. Een deel van de studenten is naar het huis van hun ouders teruggekeerd mede omdat onderwijsinstellingen momenteel gesloten zijn. 

Enkele Uilenstede-bewoners hebben inmiddels hun onvrede geuit over het bericht van de politie omdat studenten daarmee in een kwaad daglicht worden gesteld. Een van hen wijst erop dat er een initiatief was waarbij muziek werd gemaakt door een drietal mensen op een balkon, en waar de rest van de flat van kon meegenieten. 'Iedereen zit dus op zijn eigen, afgesloten balkon, soms zelfs met meerdere verdiepingen ertussen.'

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie