Vrijwilligers op het Stationsplein
Vrijwilligers op het Stationsplein Foto: Guido Frankfurther

Trots op Amsterdam? Word vrijwilliger bij het Welkom Team!

1 maart 2024 om 11:02 Maatschappelijk Deel je nieuws

Onze vrijwilligers van de Stichting Welkom Amsterdam bieden de bezoekers aan Amsterdam sinds 2008 een gastvrije ontvangst en helpen hen de weg te vinden op het Stationsplein en Muntplein. Zo verwijzen ze op verzoek naar hotels, restaurants, musea, attracties, winkels en winkelstraten, markten, parken, openbaar vervoer etc.

De vrijwilligers draaien 2-3 diensten per maand van 3 uur, werken altijd samen met andere vrijwilligers en mogen zelf bepalen wanneer ze worden ingeroosterd. We starten elke dienst met een gezellige briefing met koffie en thee.

Leuke werkbezoeken

Zo’n vijf keer per jaar brengen de vrijwilligers een werkbezoek aan een van onze partners, waar ze als VIP worden ontvangen. Te denken valt aan de Johan Cruyff Arena, de Heineken Experience, de Molen van Sloten, Madame Tussauds, de Amsterdamse Politie, het Centraal Station achter de schermen of het GVB.

Elk seizoen dat loopt van april tot en met oktober starten we met een feestelijk ontbijt in de Beurs van Berlage en eindigen we met een vier-gangen-diner met een Amsterdam-Quiz met originele prijzen.

Interesse? Gratis vaartocht!

Het Welkom Team is op zoek naar nieuwe vrijwilligers die uit de hele regio, inclusief Amstelveen komen. Daarom is er zaterdagmorgen 16 maart voor geïnteresseerden een gratis vaartocht om kennis te maken met het team. Je kan je hiervoor inschrijven via de website: www.welkomteam.amsterdam.

Ook leuk om te lezen: het recente interview op de website van de gemeente Amsterdam:

https://www.amsterdam.nl/nieuws/nieuwsoverzicht/word-welkom-vrijwilliger/

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie