Het Taalhuis valt ook onder de overname door Participe
Het Taalhuis valt ook onder de overname door Participe Archief.

Participe neemt Vrijwilligerscentrale Amstelland over

1 maart 2024 om 09:00 Maatschappelijk

AMSTELVEEN Welzijnsorganisatie Participe Amstelland gaat de Vrijwilligerscentrale Amstelland overnemen. Het college van B en W geeft hiervoor als subsidieverstrekker de benodigde goedkeuring. ‘De Vrijwilligerscentrale en Participe gaan verder als één organisatie en kunnen zo een grotere bijdrage leveren aan maatschappelijke participatie in Amstelveen,’ aldus B en W.

Deze overname omvat alle huidige activiteiten van de vrijwilligerscentrale die gericht zijn op het bevorderen en ondersteunen van het vrijwilligerswerk in de gemeenten Amstelveen en Aalsmeer. Ook de activiteiten die in opdracht van Stichting Wereldbuur worden uitgevoerd voor het Taalhuis en de VoorleesExpress vallen hier onder. Ook toekomstige activiteiten als de ontwikkeling van een Vrijwilligersacademie maken deel uit van de overname.

BUURTCENTRA

Door één centraal punt te creëren waar vrijwilligers terecht kunnen voor advies of met vragen, kan meer begeleiding worden geboden aan vrijwilligers. De samensmelting tot één organisatie biedt ook de mogelijkheid om de vrijwilligerscentrale uit te bouwen tot een kennis- en expertisecentrum met een divers trainingsaanbod. Organisaties en vrijwilligers kunnen zo ondersteund worden bij hun vrijwilligerswerk. De overname door Participe geeft de vrijwilligerscentrale ook de mogelijkheid om meer in de wijken en buurtcentra aanwezig te zijn en daarmee meer niet Nederlandse inwoners bij lokaal vrijwilligerswerk te betrekken.

POSITIEVE ONTWIKKELING

In april 2023 hebben de beide organisaties het college van Ben W geïnformeerd over hun wens om samen verder te gaan. Vervolgens is steun verleend om dit traject te verkennen. Na  onderzoek naar financiële, personele en organisatorische aspecten in de afgelopen maanden, heeft Participe de gemeente gemeld dat er geen onoverkomelijke obstakels zijn die de overname in de weg staan. Ook de Raad van Toezicht, MT, OR en Cliëntenraad van Participe en het bestuur van de VWC zien de beoogde overname als een positieve ontwikkeling.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie