Wethouder Herbert Raat bij de uitreiking van de cheques aan Stichting Rolstoeldansen Amstelveen en de Keizer Karel Groep (scouting).
Wethouder Herbert Raat bij de uitreiking van de cheques aan Stichting Rolstoeldansen Amstelveen en de Keizer Karel Groep (scouting). Foto Meerlanden, Gunbritt Genuit.

Wethouder roept Amstelveense clubs op om aanvraag voor donatie in te dienen bij Meerlandenfonds

19 februari 2024 om 13:31 Maatschappelijk

AMSTELVEEN Wethouder Herbert Raat roept Amstelveense clubs en verenigingen op om ook een aanvraag voor een donatie in te dienen bij het Meerlandenfonds. Het fonds heeft vorige week cheques uitgereikt aan 128 clubs en goede doelen in regio, waarvan er maar drie naar instellingen in Amstelveen gingen. Stichting Rolstoeldansen Amstelveen kreeg 250 euro, Keizer Karelgroep Amstelveen (scouting) kreeg 572 euro en Atletiekvereniging Startbaan 720. Ter vergelijking: in buurgemeente Aalsmeer werden in totaal 14 aanvragen van verenigingen gehonoreerd.

Ieder jaar stort afwerkingsbedrijf Meerlanden 55.000 euro in het Meerlandenfonds om sportverenigingen, evenementen en goede doelen in de regio te ondersteunen. Vrijwilligers van goede doelen en sportverenigingen uit het verzorgingsgebied van Meerlanden (waar ook Amstelveen toe behoort) kunnen een aanvraag indienen. Het bestuur buigt zich vervolgens over de aanvragen en beoordeelt deze op aantal criteria waaronder het welzijn van mensen en verduurzaming van de club of samenleving.

Woensdag 14 én op donderdag 15 februari maakten vertegenwoordigers van 12 gemeenten uit de regio maar liefst 128 verenigingen en goede doelen blij met een cheque. Dat gebeurde woensdag in Fokker Event Center in Hoofddorp en donderdag in Nederzandt in Noordwijk. Maar liefst 314 clubs hadden deze 16de editie een aanvraag ingediend bij het Meerlandenfonds.

Voor meer informatie: meerlanden.nl/over-meerlanden/meerlandenfonds

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie