Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. Pixabay

Wenskaartenactie in Westwijk voor 82-jarig slachtoffer brute woningoverval

19 februari 2024 om 11:26 Maatschappelijk

AMSTELVEEN Bewoners van Westwijk zijn een actie gestart om het 82-jarige slachtoffer van een brute woningoverval in de wijk een hart onder de riem te steken. Zij hebben via social media iedereen die dat wil opgeroepen om voor woensdag een kaartje te sturen naar of af te geven bij wijkcentrum Westend aan Westwijkplein 3, 1187 LS in Amstelveen. Wijkagent Radjin Kalikadien zal ervoor zorgen dat de wenskaarten bij hem terecht komen. De oproep krijgt veel positieve reacties.

De 82-jarige man werd woensdagavond 14 februari in zijn woning aan de Luttickduin in Westwijk  door vier gewapende mannen overvallen. De daders gebruikten hierbij volgens de politie grof geweld. De daders hadden zich voorgedaan als postbezorgers om toegang tot de woning te krijgen. De overvallers eisten onder dreiging van vuurwapens waardevolle spullen van het slachtoffer. De verdachten sloegen op de vlucht toen ze tijdens de overval door de rinkelende deurbel worden gestoord.

De politie deed eerder een oproep aan getuigen om zich te melden. Dat kan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Het onderzoeksteam komt graag in contact met mensen die beeldmateriaal van de periode voor, tijdens of na het incident hebben, bijvoorbeeld afkomstig van beveiligingscamera’s, videodeurbellen of dashcam’s in nabij geparkeerde voertuigen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie