Deelnemers van de hackaton
Deelnemers van de hackaton Naomi Heidinga

Amstelveense hackaton over werk en arbeid van de toekomst

2 februari 2024 om 21:19 Maatschappelijk Tips van de redactie

AMSTELVEEN Hoe werkt werk in de toekomst? In ANNA werd over dat thema nagedacht tijdens de eerste Amstelveense hackaton. Deelnemers kregen tien uur de tijd om tot oplossingen te komen voor de problemen op de arbeidsmarkt. Van het vinden tot voldoende personeel tot automatisering en het gebruik van Artificial Intelligence (AI) op de werkvloer.

STAY ON TRACK

De hackaton vormde het sluitstuk van het ondernemersprogramma ‘Stay on Track’, waarin ondernemers aan de hand van workshops en lezingen op zoek gingen naar oplossingen voor verschillende uitdagingen. Eén van de uitdagingen ligt in het vinden van voldoende gekwalificeerd en gemotiveerd personeel. Werkgevers hebben steeds meer moeite om posities te vullen. Dat heeft verschillende oorzaken, zo concludeerden de deelnemers van de hackaton. Het heeft onder meer te maken met het loon, de waardering, maar ook het toekomstperspectief voor de werknemer. Jongeren van nu hebben een andere kijk op het leven. Werk en vrije tijd moeten beter in balans zijn, het werk moet betekenis hebben, en men wil een zekere mate van vrijheid. Autonomie om te kunnen bepalen waar en wanneer men het werk uitvoert, vinden jongeren belangrijk. Deze wensen zijn moeilijk te vereenzelvigen met de huidige manier waarop arbeid geregeld is. De arbeidstijden zijn doorgaans vast, er is weinig ruimte voor eigen inbreng en/of discussie over de koers van het bedrijf. De manier van werken zal in de toekomst wellicht veranderen, maar dit kost tijd. 

ROBOTS

In de tussentijd hebben werkgevers, zeker in bepaalde branches, steeds meer moeite om vacatures te vullen. Dat geldt zeker voor fysiek of mentaal zwaar werk, maar ook voor repetitief, saai werk. Volgens futurist Richard van Hooijdonk, die de zaal mocht opwarmen bij de aanvang van de hackaton, wordt het saaie werk in de toekomst overgenomen door robots. Het is aan de mens om te bepalen welk werk door de robots moet worden overgenomen. Wil je in de horeca bediend worden door een robot of liever door een mens? En hoe zit dat bij zorgtaken?  Ook op andere vlakken wordt werk overgenomen door AI. Van het maken van teksten tot het komen tot een juridisch pleidooi van een advocaat bij de verdediging van een verdachte. “Laat mensen vooral doen waar ze goed in zijn, en laat de rest over aan robots,” aldus Van Hooijdonk. 

TOEKOMSTBESTENDIG

Voor de gemiddelde MKB-er klinkt een dergelijke ontwikkeling als verre toekomstmuziek. Deze ondernemers hebben doorgaans niet de kennis in huis om zelf de omslag te maken en te overzien waar nieuwe technieken kunnen worden toegepast. Bovendien ontbreekt het hen aan tijd om zich in nieuwe ontwikkelingen te verdiepen. Daar hebben ze de jongere generaties voor nodig. Ook voor het onderwijs zijn nieuwe ontwikkelingen lastig bij te benen. “We leiden nu mensen op voor banen die in de toekomst niet meer bestaan,” aldus Van Hooijdonk. Er moet dus een inhaalslag plaatsvinden; in het onderwijs, bij bedrijven, maar ook bij de overheid. Door het opzetten van een campus, waarin alle partijen samenwerken en kennis delen, kan de arbeidsmarkt toekomstbestendig worden gemaakt.

De hackaton was een eerste aanzet een dergelijke samenwerking. Lokale ondernemers, vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties en jongeren werkten in groepjes samen om te komen tot oplossingen. De drie beste oplossingen werden aan het einde van de avond beloond.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Futurist Richard van Hooijdonk
Darshan Sloot en burgemeester Tjapko Poppens
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie