Magali Jeger
Magali Jeger Just Publishers

Magali Jeger spreekt over ‘Hanna’ bij Blankevoort

17 november 2023 om 10:11 Lokaal Deel je nieuws

Op woensdag 29 november komt Magali Jeger bij Boekhandel Blankevoort aan de Rembrandtweg 649 in Amstelveen vertellen over haar boek Hanna, waarvan onlangs eindelijk ook de Nederlandse editie verscheen.

Hanna is het aangrijpende en waargebeurde verhaal van een Amsterdams-Joodse moeder die in oorlogstijd alles riskeert om haar kind Betty terug te vinden. Voor de schrijfster is het meer dan zomaar een verhaal: het is het levensverhaal van haar overgrootmoeder Hanna! 

Amsterdam, 1941. Hanna en haar man Nico willen dolgraag een kind. Omdat de dreiging van deportatie dagelijks voelbaarder wordt, lijkt hun droom onbereikbaar. Toch laten ze hun kinderwens niet varen en wordt hun dochtertje geboren. Als voor de Joodse bevolking de situatie snel verslechtert, neemt de wanhopige Hanna een beslissing. In het vertrouwen dat goede Nederlanders zich over haar ontfermen, laat ze Betty in de kinderwagen op straat achter. Hanna zelf, onwetend van wat er met haar kind gebeurt, belandt via Westerbork in vernietigingskamp Auschwitz. Daar wordt ze onderworpen aan de wrede medische experimenten van Dr. Mengele. Hanna is onverzettelijk in haar wil te overleven. Ze moet en zal haar kind terugzien.

De Nederlandse Magali Jeger (1999) is auteur, actrice en dramaturg, wat je noemt een multitalent dus. Zij volgde een theateropleiding in Londen en werkt nu als creatief ontwikkelaar bij een productiehuis in Amsterdam. Twee van haar toneelstukken werden opgevoerd. Hanna verscheen vorig jaar in de VS en kreeg daar mooie recensies.

Journalist Hans Knoop las bij verschijnen de Engelstalige editie en was overrompeld: ‘Ik heb dit boek in één adem uitgelezen. Het is als een film die aan je voorbij gaat. Wat een verhaal!’  

Aanvang: 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. Na afloop van de lezing is er gelegenheid tot napraten en signeert Magali haar boek. 

Aanmelden graag via boekhandelblankevoort@planet.nl of 020 6455694.

Mocht u die avond zelf niet in de gelegenheid zijn om te komen, dan kunnen we natuurlijk altijd een boek met handtekening (en een opdracht) reserveren. Mail dan naar bovenstaand e-mailadres en voeg de tekst van de eventuele opdracht toe. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie