Dirk Scheele
Dirk Scheele

Speciaal programma voor kinderen bij Jazz in het Dorp

2 augustus 2018 om 16:00 lokaal

AMSTELVEEN In het Oude Dorp vindt op zondag 9 september de vijfde editie van Jazz in het Dorp plaats. Op 8 verschillende podia in het dorp zijn de hele dag allerlei jazzstijlen te horen. Tijdens de lustrumeditie van het festival is er ook van álles te doen voor kinderen. Dirk Scheele opent om 14:00 uur het jazzfestival met een concert en ook de Liedjestovenaar komt optreden. Alle optredens zijn gratis toegankelijk. Verder kunnen kinderen spelen, springen of muziek maken in de Rabo KidsCorner op het grasveld rondom de kerk op het Dorpsplein én de kindershows op de podia op het Dorpsplein bezoeken.


De bekende kinderpopster Dirk Scheele speelt van 14.00 tot 15.00 uur op te hoofdpodium op het Dorpsplein vrolijke kinderliedjes voor kinderen vanaf 2 jaar. Alle genres komen voorbij, van rock & roll en blues, tot pop en wereldmuziek, maar dan ´op z'n Dirks´. En speciaal voor Jazz in het Dorp verwerkt hij ook een flinke dosis jazz in zijn optreden.

De Liedjestovenaar brengt van 16.00 tot 16.45 uur op het Rabo KidsCorner-podium achter de kerk op het Dorpsplein de interactieve muziektheatervoorstelling 'De Magie van Muziek'. De voorstelling zit vol liedjes in verschillende stijlen en ritmes: van Latijns Amerikaanse bolero, swingende jazz, wals en Mariachi tot rock 'n roll. Kinderen worden meegenomen in de improvisaties en het theaterspel. De Liedjestovenaar wordt begeleid door haar ´Magische Muzikanten´ op piano, contrabas en viool.

Kinderen kunnen in de Rabo KidsCorner tussen 15.00 en 17.00 uur ook meedoen aan een workshop ´Rommelen en trommelen´. Ze maken een eigen trommels én stokken en leren hoe ze die moet bespelen. Daarna kunnen ze meedoen aan een muzikaal trommelfeest tijdens de Jazz in het Dorp jamsessie die tussen 17.00 en 17.30 uur plaatsvindt.

In de Rabo KidsCorner op het Dorpsplein kunnen kinderen ook van 15.00 tot 18.00 uur terecht voor allerlei activiteiten. Zo staan er spingkussens en kunnen ze limbodansen. Ook kunnen ze zich laten schminken of glittertattoo's zetten. Verder zijn popcorn en suikerspinnen verkrijgbaar.

Vanaf dit jaar heeft Rabobank Amstel en Vecht zich als vaste partner verbonden aan het kinderprogramma van Jazz in het Dorp. Iets waar de organisatie van het festival ontzettend blij mee is. "Als vrijwillige organisatie zijn wij voor een heel groot gedeelte afhankelijk van onze sponsoren. Het is ontzettend fijn dat we voor de komende jaren een vaste, Amstelveense partner hebben die vanuit hun coöperatieve en maatschappelijke rol ons geweldige kinderprogramma mogelijk maakt," aldus festivaldirecteur Sander Mager.

Ugur Pekdemir, directievoorzitter Rabobank Amstel en Vecht: "Muziek brengt plezier en kleur in het leven. En het brengt generaties samen. Daarom verbinden wij ons graag als sponsor aan Jazz in het Dorp. In de Rabo Kidscorner staan prachtige activiteiten gepland, we hopen dat veel kinderen er een bezoekje brengen en wij hierdoor op deze manier een klein steentje kunnen bijdragen aan hun muzikale ontwikkeling."


Jazz in het Dorp vindt plaats op zondag 9 september van 14:00 tot 21:00 in het Oude Dorp. Het kinderprogramma begint om 14:00 met het concert van Dirk Scheele. Om 15:00 opent Dirk de Rabo KidsCorner, deze sluit om 18.00 uur. Het concert van Dirk Scheele is gratis toegankelijk, net als de concerten op de andere podia van Jazz in het Dorp. Om deel te nemen aan de activiteiten in de Rabo KidsCorner, kopen kinderen een strippenkaart voor 3 muntjes. De workshop trommels maken kost 1 muntje extra.

Voor meer info: www.jazzinhetdorp.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie