Caroline de Westenholz
Caroline de Westenholz RINGEL GOSLINGA

Caroline de Westenholz spreekt over Louis Couperus, bij Blankevoort

30 mei 2023 om 10:40 Lokaal Deel je nieuws

Caroline de Westenholz spreekt over Louis Couperus

Op donderdag 15 juni is Caroline de Westenholz te gast bij Boekhandel Blankevoort aan de Rembrandtweg 649 in Amstelveen. Aanleiding is de Couperusbiografie die van haar hand verscheen: ‘Louis Couperus, een verwende vagebond’.

Dit jaar is het precies een eeuw geleden dat de Haagse schrijver overleed. In 1991 publiceerde Frédéric Bastet ‘De wereld van Louis Couperus’. Zijn biografie is inmiddels echter toch wat gedateerd. Er is sindsdien veel onderzoek gedaan en gepubliceerd en in de loop van de jaren is bovendien veel nieuw materiaal boven water gekomen: onbekende foto’s van Couperus zelf, brieven van hem of van mensen die hij gekend heeft. Het herdenkingsjaar 2023 is het uitgelezen moment voor een nieuwe geïllustreerde biografie. Caroline de Westenholz, Couperus-kenner bij uitstek, heeft geput uit het rijke archief van het Louis Couperus Museum, dat naast het fotoarchief van Bastets boek ook een schat aan andere illustraties omvat. Het boek vormt een neerslag van wat ruim een kwart eeuw tentoonstellingskunst heeft bijgedragen aan de literaire nalatenschap van Louis Couperus en is schitterend geïllustreerd met ruim 400 foto’s.

Dr. Caroline de Westenholz (Londen, 1954) is kunsthistorica, biografe en oprichtster van het Louis Couperus Museum in Den Haag. Over het leven van Louis Couperus publiceerde zij onder andere Een witte stad van weelde. Louis Couperus en Nice (1900-1910). Ze heeft vele tentoonstellingen georganiseerd en artikelen geschreven over de Hagenaar. Voor haar inspanningen om de literaire nalatenschap van Couperus levend te houden, ontving ze diverse onderscheidingen, waaronder de Zilveren Anjer, die zij uitgereikt kreeg door Prinses Beatrix.

De avond begint om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. Na afloop van de lezing, waarbij ook veel beeldmateriaal zal worden vertoond, is er gelegenheid tot napraten en wordt er uiteraard gesigneerd. 

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via boekhandelblankevoort@planet.nl of 020 6455694.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie