Afbeelding
Ik rouw van je

Boek ‘Ik rouw van je’ helpt mensen met rouw om te gaan

15 april 2023 om 16:06 Lokaal Deel je nieuws

Als de allesverwoestende orkaan van verlies overwaait, zit je met de brokstukken. Het overkwam de Amstelveense auteur van het boek ‘Ik rouw van je’ Claire van ’t Veen, toen zij in 2016 haar dochter verloor. Toen de ratrace was gestopt, bleef alleen de rouw nog over. Hoe ga je om met het verlies? Hoe laat je rouw toe ga je het verweven? Daarover gaat   ‘Ik rouw van je’. Een liefdevol boek met handvatten en kleine stappen voor iedereen die een dierbare is verloren.
 

Verweven 
Claire van ’t Veen ging in 2016 door een hartverscheurende periode. In die tijd had ze behoefte aan een boek over rouw dat haar houvast kon bieden. Geen boek over de rouw van anderen, want daar had zij geen ruimte voor. Ze zocht een liefdevol boek dat haar vooruit kon helpen, dwars door de pijn heen. Dat boek bleek er nog niet te zijn, dus besloot zij het zelf te schrijven. Ik rouw van je is haar handboek voor iedereen die ooit een dierbare heeft verloren. Het boek geeft met eenvoudige bewoording een ongecensureerde inkijk in de ‘weg’ van rouw. Met kleine stapjes leer je hoe je rouw in je leven kunt verweven.

Bij de hand
In Ik rouw van je biedt Claire troost met woorden van begrip, maar ook acceptatie door de lezer te motiveren voorzichtige stappen te zetten. Zij putte hiervoor uit eigen ervaringen die zij zelf opdeed in praatgroepen, psychologie en mindfulness. Mirjam van den Broeke zegt het volgende over het boek: ‘Ik rouw van je leest alsof er een vriend of vriendin naast je op de bank zit die hetzelfde heeft doorgemaakt als jij. Die snapt wanneer je kunt praten en wanneer je stil moet zijn. Die je hand pakt en zegt: “Goedkomen zal het niet, want degene van wie je houdt is er niet meer. Maar het gevoel wordt beter.”

In dit boek neemt Claire je aan de hand mee om rouw in je leven te verweven.’  

Behapbaar en integer Ik rouw van je staat boordevol afbeeldingen, korte gezegden, gedichten en opdrachten. Behapbaar en integer. ‘Ook jaren later kan verdriet nog heel intens voelen. Daarom vond ik het belangrijk veel lucht te gebruiken in mijn boek. Niet teveel informatie in één keer, want lezen en concentreren lukte mij niet toen ik werd overspoeld door verdriet. Ik rouw van je kun je pakken en weer wegleggen, zonder de draad kwijt te raken. Ik bied troost met kleine dingen die kunnen, maar niet hoeven.’

Verkrijgbaarheid
Ik rouw van je is uitgegeven in eigen beheer door EMCEvv communicatie. Het boek is verkrijgbaar via de webshop www.ikrouwvanje.nle en bij Primera Middenhoven Amstelveen. Op de website www.ikrouwvanje.nl lees je meer over het liefdevolle boek over rouw na overlijden van een dierbare.

Het boek kost € 22 excl. verzendkosten. Heeft 112 pagina’s en is gedrukt in fullcolour.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie