Rik Verdenius met zijn aquarellen
Rik Verdenius met zijn aquarellen Irene Doorenbos

Druk bezochte amateurkunstmarkt

13 juni 2022 om 10:49 Lokaal Deel je nieuws

Op zondag 12 juni vond de jaarlijkse amateurkunstmarkt plaats in het Oude Dorp. Het was mooi weer en de kraamhouders waren blij met de grote belangstelling voor het werk dat ze lieten zien.

Terwijl de talrijke bezoekers hun ogen de kost gaven, zorgde Gijs Leegwater gedurende een groot deel van de middag voor extra sfeer met zijn accordeonmuziek. Kinderen konden bij een van de SAKB-tafels vrolijke tekeningen maken. August Pineda maakte kleurige pastelportretten van al wie een tijdje voor hem model wilde zitten. Bij de kraam van SAKB KunstLokaal was veel vraag naar informatie over cursussen en workshops. De Japanse hapjes bij de Japanse kraam vonden gretig aftrek. Overigens was hier ook schitterend Japans handwerk te zien en te koop.

De aangeboden kunst was zeer gevarieerd, van keramiek en sieraden tot kleurrijke schilderijen en mozaïektableaus. Kleine werken, zoals kommetjes van keramiek, lieflijke of grappige schilderijtjes en handgemaakte sieraden verkochten het beste.

Tot de topstukken behoorden zeker de aquarellen van Rik Verdenius. Sfeervolle landschappen en stadsgezichten. Rik heeft al eerder in Amstelveen geëxposeerd, in de Odinzaal van SAKB OntmoetingLokaal. Zijn werk zal volgend jaar ook te zien zijn in Ziekenhuis Amstelland. Omdat zijn aquarellen, in vergelijking met de kleinere werkjes die her en der aangeboden werden, aan de prijzige kant waren, verkocht hij niet echt aan de lopende band. Van één van zijn verkopen vertelde hij enthousiast dat het een Fries landschap was en dat hij dat verkocht had aan een Japanse meneer die in Friesland gefietst had en in de aquarel precies de sfeer herkende waar hij toen zo van genoten had. Zo waren er meer leuke contacten tussen bezoekers en kraamhouders, wel of niet gevolgd door een aankoop. Iedereen genoot zichtbaar van de gezelligheid en de leuke ontmoetingen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie