Afbeelding
School for Justice

Koningsdagactie Soroptimisten voor Free a Girl

22 april 2018 om 21:45 lokaal Deel je nieuws

Onderwijs voor meisjes om het systeem van binnenuit te veranderen

Soroptimisten Amstelveen/Amsterdam Zuid gaat voor de vierde keer op Koningsdag verkopen voor het goede doel. Net als vorig jaar gaat de gehele opbrengst naar ‘Free a Girl’, met het unieke opleidingsprogramma School for Justice in India. Free a girl bevrijdt meisjes uit de kinderprostitutie, een aantal meisjes wordt vervolgens in de School of Justice opgeleid tot advocaat of officier van justitie. 

‘Educate to lead, to change the system’

De Nederlandse Soroptimistclubs financieren het programma School for Justice in India, een initiatief van Free a Girl. Binnen dit programma wordt een groep zeer gemotiveerde, getalenteerde meiden zo hoog mogelijk opgeleid om hen zelf in staat te stellen het systeem van binnenuit te veranderen. Doordat zij bevrijd zijn uit gedwongen prostitutie is hun motivatie zeer groot. Zij kunnen door hun opleiding de straffeloosheid in India eigenhandig bestrijden door de daders achter de tralies te krijgen. Dit programma sluit naadloos aan bij onze missie: ‘Educate to lead, to change the system’.

Soroptimisten al 90 jaar in actie voor vrouwen en meisjes

Het Soroptimisme is een wereldwijde netwerkorganisatie met 80.000 clubleden in 135 landen. Soroptimisten zetten hun kennis en vaardigheden in om wereldwijd de positie van vrouwen en meisjes te verbeteren en mensenrechten te bevorderen. Nederlandse Soroptimisten komen al 90 jaar in actie voor vrouwen en meisjes. Dat doen zij door fondsen te werven, aandacht te vragen voor de problemen of de belangen van slachtoffers te behartigen.

De kraam is te vinden ter hoogte van de Amsterdamseweg 256 Amstelveen, vlak voor de bocht richting Amsterdam. Tussen 11-14 uur is er live muziek van Soulsupper.

Heb je interesse, of wil je meer weten:

https://soroptimist.nl/projects/school-for-justice-14-10-2017/

of mail naar: amsterdamzuidamstelveen@soroptimist.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie