Op pad met de groenkaart.
Op pad met de groenkaart. Gemeente Amstelveen

Amstelveen brengt groenkaart met recreatiemogelijkheden uit

2 augustus 2019 om 15:12 lokaal

AMSTELVEEN Amstelveen heeft deze maand een speciale groenkaart uitgebracht. Het is een plattegrond waarmee inwoners en bezoekers het Amstelveense groen en sport- en recreatiemogelijkheden kunnen verkennen. Op de kaart staan onder andere wandel- en fietsroutes aangegeven. Ook de typisch Amstelveense speelbadjes staan erop aangegeven waar ouders of verzorgers met kinderen op een zonnige dag heen kunnen gaan.

Amstelveen is qua groenoppervlak een van de groenste gemeenten van Nederland. "Met deze kaart stimuleren we recreëren in het groen. In het Amsterdamse Bos dat in Amstelveen ligt, zijn maar liefst zes wandelroutes en een tal van horeca- en recreatiemogelijkheden. We zijn trots op onze heemparken, waarvan het Dr. Jac. P. Thijssepark en De Braak zelfs rijksmonumenten zijn. Ook voor podiumkunsten kun je midden in het groen terecht: in het Amsterdamse Bostheater en in Openluchttheater Elsrijk," aldus wethouder Floor Gordon (Economische Zaken en Groen).

De groenkaarten zijn te vinden in kartonnen standaarden verspreid over meer dan 40 locaties in Amstelveen. Zoals hotels, Bed & Breakfast's, recreatiebedrijven, bibliotheek-vestrigingen, Ziekenhuis Amstelland, raadhuis en 'groene' instellingen zoals het bezoekerscentrum van het Amsterdamse Bos. Wie ook een standaard met kaarten in zijn of haar bedrijf wil, kan een e-mail sturen naar r.heins@amstelveen.nl.

Het volledige aanbod op gebied van recreatie, cultuur en bezienswaardigheden is te vinden op www.amstelveen.nl/ervaar-amstelveen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie