Afbeelding
Pixabay

Politie vraagt hondenbaasjes om 'waaks' te zijn

2 augustus 2019 om 12:00 lokaal

AMSTELVEEN Politie Amstelveen doet op haar Facebookpagina een beroep op hondenbaasjes om extra alert te zijn op verdachte situatie als zij hun hond uitlaten. Hondenbezitters kunnen zo 'extra oren en ogen' voor de politie vormen en daarmee een bijdrage leveren aan de veiligheid in hun wijk. Omdat hondenbezitters iedere dag hun hond uitlaten en daarbij vaak vaste rondjes door hun wijk lopen, vallen afwijkende en verdachte situaties hen vaker op, zo verwacht de politie. 'Denk hierbij aan onbekende figuren in de tuin van buurtbewoners of vreemde personen die zich verdacht tussen geparkeerd staande auto's ophouden.'

Wie een verdachte situatie ziet wordt opgeroepen om direct 112 te bellen. Anders zaken die opvallend die maar wat minder spoedeisend zijn, kunnen bij de wijkagent gemeld worden via www.politie.nl/mijnbuurt of telefonisch bij de politie via 0900-8844.

Diverse andere gemeenten in het land kennen een soortgelijk project onder de naam 'Waaks'. Er zijn geen cijfers beschikbaar waaruit blijkt dat Waaks! een direct positief effect heeft op de inbraakcijfers. Vaak passen gemeenten dit middel toe in combinatie met andere interventies. De inzet van Waaks! leidt wel tot meer meldingen bij de politie. Het is alleen niet te achterhalen of deze meldingen ook tot meer aanhoudingen leiden. WAAKS! lijkt wel een positief effect te hebben op de sociale cohesie. Bewoners ervaren meer betrokkenheid en meer sociale controle in de wijk.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie