Afbeelding
Wim van Groenewoud

Feest bij De Taalvijver

8 juli 2019 om 15:45 lokaal

AMSTELVEEN Op woensdag 3 juli hadden de kinderen van de Taalvijver in 't Open Hof hun jaarlijkse grote eindfeest. Hun begeleiders hadden een gevarieerd programma samengesteld waarbij de kinderen aan verschillende creatieve activiteiten konden deelnemen. De resultaten van de middag werden op een bijzondere manier aan de ouders getoond: de kinderen vormden een Tableau Vivant achter een groot rood gordijn. Toen het doek viel riepen alle kinderen in koor: "de taalvijver".

De Taalvijver is een project van de gemeente Amstelveen voor kinderen van de basisschool die thuis weinig of geen Nederlands spreken. Vrijwilligers maken taaloefeningen met ze, lezen boekjes, doen allerlei spelletjes en praten veel met de kinderen. Het doel is om het Nederlands te verbeteren zodat de kinderen geen achterstand oplopen door taalproblemen.

Elke vrijwilliger werkt met één of twee kinderen en zo krijgt elk kind voldoende aandacht. Er wordt naar gestreefd om een gezellige, ongedwongen sfeer te creëren: de kinderen voelen zich dan op hun gemak en leren optimaal.

De belangstelling voor het project is groot. Om ruimte te maken voor nieuwe kinderen, werd in 't Open Hof afscheid genomen van 17 kinderen die soms vele jaren naar de Taalvijver kwamen. Zij hebben inmiddels zoveel vorderingen gemaakt dat ze geen extra aandacht meer nodig hebben. Deze kinderen kregen van hun begeleider een taalvijverdiploma.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie