In mei was de aanleg van de rotonde op het Keizer Karelplen in volle gang.
In mei was de aanleg van de rotonde op het Keizer Karelplen in volle gang. Naomi Heidinga

Afsluiting Keizer Karelplein in laatste weekend juni

21 juni 2019 om 07:30 lokaal

AMSTELVEEN Het kruispunt Keizer Karelplein/Van der Hooplaan wordt van donderdag 27 juni 20.00 uur tot maandag 1 juli 5.00 uur afgesloten voor het verkeer wegens werkzaamheden. Aannemer Ballast Nedam gaat dan asfalt frezen, maakt een nieuwe fundering op het plein, asfalteert het plein, brengt detectielussen aan voor de verkeerslichten en richt het nieuwe plein definitief in.

De belangrijkste reden dat het Keizer Karelplein onder wordt genomen, is het vergroten van de veiligheid. "De werkzaamheden zijn nu bijna voltooid; begin juli zijn het plein en de Keizer Karelweg weer open. De werkzaamheden in het laatste weekend van juni zullen met de afsluiting voor de nodige overlast zorgen. We doen er alles aan om dit zoveel mogelijk te beperken," aldus wethouder Rob Ellermeijer (Verkeer).

Voor verkeer dat uit noordelijke richting komt (vanaf de kant van de A9 en Stadshart), zijn de Ouderkerkerlaan en de Burgemeester Rijnderslaan niet bereikbaar, maar de op- en afritten naar en van de A9 nog wel. Vanaf de A9 is afrit 5 richting Keizer Karelplein afgesloten. Het Stadshart en Amstelveen Noord zijn wel bereikbaar.

Vanaf de zuidkant van Amstelveen wordt de Van der Hooplaan voor verkeer afgesloten na de Van der Leeklaan. Op maandag 1 juli gaan de Keizer Karelweg en het plein weer definitief open voor verkeer.

BESTEMMINGSVERKEER Voor bestemmingsverkeer wordt de wijk ten oosten van de Van der Hooplaan ontsloten via de Van der Leeklaan. De wijk ten westen van de Van der Hooplaan wordt ontsloten via de Van Maasdijklaan.

DOORGAAND VERKEER Doorgaand verkeer wordt aan de westkant omgeleid via de Handweg en Amsterdamseweg en aan de oostkant via de Beneluxbaan. Omleidingen worden met borden aangegeven.

WINKELS BEREIKBAAR De aannemer treft speciale maatregelen om de winkels en ondernemingen aan het Keizer Karelplein zo goed mogelijk bereikbaar te houden. Winkels en ondernemingen in het Oude Dorp zijn bereikbaar via de Handweg en de Amsterdamseweg.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie