De ´geboorteakte´ van Amstelveen uit 1399.
De ´geboorteakte´ van Amstelveen uit 1399.

Amstelveen viert vandaag 620ste verjaardag

25 mei 2019 om 09:00 lokaal

AMSTELVEEN Amstelveen viert vandaag haar 620ste verjaardag. Volgens een in 2017 in het Stadsarchief van Amsterdam aangetroffen akte, zag Amstelveen op 25 mei 1399 het levenslicht. Koen van Oosterwijk werd toen door Graaf Aelbrecht benoemd tot de allereerste ´Ambachtsheer van de Ambachtsheerlijkheid Amstelreveen´. Dat heugelijke feit wordt vandaag gevierd met het festival 24H Amstelveen.


Op het Stadsplein, bij de fontein en Day Foodbar is het festivalhart. Daar vinden tussen 10.00 en 18.00 uur doorlopend activietiten plaats. De programmering op het Festivalhart staat in het teken staat van de verjaardag en historie van Amstelveen. De Historische Vereniging Amstelveen heeft meegedacht over de invulling van twee grote black boxen die op het Stadsplein staan. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld kijken naar de Akte van Amstelveen, de Kogel uit 'het Huis met de kogel' en informatie over van de aanleg heemparken door tuinarchitect Broerse.

BV Amstelveen verzorgt twee talkshows over de historie van Amstelveen met een humoristische insteek. Om 10.15 uur snijdt Burgemeester Eenhoorn een grote taart aan en vervolgens schuift hij aan bij de eerste talkshow om 10.30 uur. Bij de 2e talkshow om 16.00 uur is wethouder Floor Gordon aanwezig. Daarnaast zijn er nog vele andere optredens en acts om de verjaardag van onze stad te vieren. Zo is er dans van Buenting, optredens van de Internationale School en de muziekschool, Indiase Bollywood dans en een jazz band.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie