VVD-raadslid Arjan Gerritsen met ouders en kinderen in de avontuurlijke speeltuin in Westwijk.
VVD-raadslid Arjan Gerritsen met ouders en kinderen in de avontuurlijke speeltuin in Westwijk. VVD Amstelveen

VVD: ´Onderhoud avontuurlijke speeltuin Westwijk nodig´

8 mei 2019 om 11:00 lokaal

AMSTELVEEN De VVD-gemeenteraadsfractie in Amstelveen roept op tot grondig onderhoud van de avontuurlijke speeltuin in Westwijk. Dit naar aanleiding van meldingen van bezorgde ouders op social media. Ze uitten daarin hun zorgen over de slechte staat van de speeltuin. Er is sprake van houtrot, de glijbaan is recent verwijderd en speeltoestellen zijn beschadigd, wat leidt tot onveilige situaties.

VVD-gemeenteraadslid Arjan Gerritsen deelt deze zorgen en  vindt het terecht dat de ouders hier aandacht voor vragen: ¨Deze speeltuin nabij de Grote Wielen ligt er al een flinke tijd en vervult een belangrijke rol in de wijk. Grondig onderhoud is dringend nodig. Buiten spelen is belangrijk voor onze kinderen en dat moeten ze op veilige plekken kunnen doen.¨

De avontuurlijke speeltuin ligt nabij de Grote Wielen in Westwijk en is populair bij kinderen. De speeltuin kent de huidige vorm vanaf juli 2010. Sindsdien wordt de speelgelegenheid intensief gebruikt. Ook door scholen in de buurt werd het gebruikt als verlengstuk van het eigen schoolplein, maar daarvoor is de speeltuin uiteindelijk niet bedoeld en ook niet geschikt. Daarom zijn hierover inmiddels afspraken gemaakt met de schoolbesturen.

De afgelopen jaren zijn er zowel investeringen als bezuinigingen doorgevoerd in de speeltuinen in Amstelveen. De VVD gaat naar aanleiding van de staat van de avontuurlijke speeltuin in Westwijk vragen aan het college van B en W stellen over de staat van alle speeltuinen in Amstelveen, kondigt Arjan Gerritsen aan. De VVD zal hierin gezamenlijk optrekken met de coalitiepartners D66 en PvdA. ¨Uiteindelijk wil elke ouder dat de kinderen veilig en in alle vrijheid buiten kunnen spelen,¨ aldus Gerritsen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie