Ingang Meanderpark
Ingang Meanderpark Google Streetview

Kinderen wandelen in Meanderpark voor stichting Semmy

10 april 2019 om 07:30 lokaal

AMSTELVEEN De Lions houden zondag 14 april een wandeling door het Meanderpark voor (groot)ouders met hun (klein)kinderen. De opbrengt is bestemd voor de stichting Semmy, opgericht door de ouders van Semmy, die in 2007 op 5-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van hersenstamkanker. De stichting zamelt geld in voor onderzoek en werkt nauw samen met het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie en het VUMC.

D wandelroute door het Meanderpark is in samenwerking met het Instituut voor Natuur en Duurzaamheid en het IVN uitgestippeld. Deelnemers ontvangen een boekje met informatie over bomen, struiken, planten en paddenstoelen in het park. Deelnemers lopen in eigen tempo van 'stempelpost' naar 'stempel/lakpost'. Bij elke post wordt er een nageltje gelakt in het kader van de actie 'Lak met Tijn'. Aan het einde van de stadswandeling en op vertoon van 5 of 10 in diverse kleuren gelakte nageltjes, mogen de jonge deelnemers een pannenkoek versieren bij Stadscafé De Pannenkoek. De kosten voor deze wandeling door het Meanderpark, bedragen 7,50 euro per gezin. Meer is natuurlijk welkom, want de opbrengst gaat volledig naar Stichting Semmy. Deelnemers kunnen vanaf 11.30 tot 13.30 uur starten op het Buitenplein tegenover Hudson Bay.

Op zaterdag 13 en zondagmiddag 14 juni verkopen de Lions ook bij Life & Garden geraniums. Ook de opbrengst van de geraniumverkoop zal volledig ten goede komen aan het landelijke gekozen goede doel. De actie voor onderzoek naar kinderkanker is opgezet door de serviceclubs Lions en Leo's. Kinderkanker is doodsoorzaak nummer 1 bij kinderen van 2 tot 11 jaar. Ieder jaar krijgen 600 kinderen kanker en één op de vier kinderen redt het helaas niet. Voor kinderen met hersenstamkanker is de overlevingskans zelfs nihil.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie