Wethouder Floor Gordon (links) in een rolstoel, met bewoonster Amanda ten Cate tijdens een toegankelijkheidsschouw eerder dit jaar.
Wethouder Floor Gordon (links) in een rolstoel, met bewoonster Amanda ten Cate tijdens een toegankelijkheidsschouw eerder dit jaar. René de Leeuw

Meldpunt om Amstelveen toegankelijk te houden

9 april 2019 om 13:00 lokaal

AMSTELVEEN De gemeente heeft het meldpunt 'Toegankelijk Amstelveen' geopend. Doel hiervan is de stad bereikbaar te maken en houden voor mensen met een lichamelijke beperking. Amstelveners kunnen bij het meldpunt melden waar zij belemmeringen ondervinden in de openbare ruimte.

Het idee voor het meldpunt, dat te bereiken is via toegankelijk@amstelveen.nl, komt voort uit de toegankelijkheidsschouwen die in de wijken plaatsvinden en waar ervaringsdeskundigen aan deelnemen. Een laagdrempelig meldpunt is een van de belangrijkste wensen van de deelnemers.

OPGELOST "In veel gevallen kan een probleem binnen een paar dagen opgelost worden, maar dan moeten wij als gemeente wel weten waar er een probleem is", zegt wethouder Floor Gordon (Emancipatie en Discriminatie, Wijkbeheer). "Wanneer een obstakel niet eenvoudig weg te nemen is, omdat er ingrijpende aanpassingen voor nodig zijn, dan kunnen we bekijken of het eventueel mogelijk is om te schuiven in de meerjarenplanning voor de herinrichting van de openbare ruimte. Het is belangrijk dat Amstelveners gebruik gaan maken van dit meldpunt. Zo lossen ze niet alleen een probleem voor zichzelf op, maar ook voor een ander."

De gemeente Amstelveen heeft een subsidie om de toegankelijkheid van woongebouwen te vergroten. Hiermee zijn al veel gebouwen bereikbaar gemaakt voor Amstelveners met een lichamelijke beperking. Verenigingen van Eigenaren (VVE) kunnen hiervan gebruikmaken als zij voorzieningen willen treffen die bijdragen aan de toegankelijkheid. De subsidie bedraagt 25 procent van de totale kosten met een maximum van 10.000 euro. Lees meer op de pagina over subsidie toegankelijkheid woongebouwen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie