De prijswinnende foto van Dora Barens.
De prijswinnende foto van Dora Barens. Dora Barens

Amstelveense fotografe maakt mooiste geboortefoto ter wereld

8 februari 2019 om 09:22 lokaal

AMSTELVEEN Een foto van de Amstelveense fotografe Dora Barens is door de vakjury van de International Association of Professional Birth Photo­graphers uitgeroepen tot de mooiste geboortefoto ter wereld in de categorie 'labor'.

Elk jaar worden de 'Oscars van geboortefotografen' uitgereikt door de internationale organisatie. In vier categorieën strijden 1.200 leden uit 51 landen om de titel van 'de beste geboortefoto van het jaar' te winnen.

ERKENNING De Amstelveense Dora Barens is bijzonder blij met deze erkenning. "In de afgelopen 7 jaar heb ik vele geboortes vastgelegd maar nu voelde ik voor het eerst dat mijn foto goed genoeg is om mee te doen aan deze prestigieuze wedstrijd. En als je gelijk wint en tussen de beste geboortefotografen van de wereld mag staan dan is dat een bijzonder mooie erkenning van mijn werk."

De foto is vorig jaar gemaakt tijdens een badbevalling tijdens de zonsondergang. "Ik ben vooral blij dat ik met deze foto kan laten zien waar geboortefotografie om gaat: de emoties en de liefde", aldus de Amstelveense fotografe. 

PUBLIEKSPRIJS Afgelopen week werd deze foto ook bekroond met de publieksprijs van een andere internationale wedstrijd: 'Birth becomes her'.

Dora Barens.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie