Een groep CDA'ers stapt komende tijd regelmatig op de fiets om onveilige verkeerssituaties te bekijken.
Een groep CDA'ers stapt komende tijd regelmatig op de fiets om onveilige verkeerssituaties te bekijken. CDA Amstelveen

CDA vraagt aandacht voor verkeersveiligheid bij De Ruyterschool

28 januari 2019 om 16:00 lokaal

AMSTELVEEN Een groep Amstelveense CDA'ers stapt de komende maanden regelmatig op de fiets om onveilige verkeerssituaties in de gemeente te bekijken. Vrijdagmorgen tijdens de aftrap werd met eigen ogen de situatie rond de Michiel de Ruyterschool in Randwijck bekeken.

Het CDA heeft klachten van bewoners en ouders gekregen dat de veiligheid voor de schoolkinderen niet optimaal is. Voor kinderen die lopend of met de fiets naar school komen is de situatie volgens de partij ingewikkeld en af ten toe zelfs regelrecht chaotisch. Schoolgaande kinderen moeten rekening houden met automobilisten die vanaf de Laan Rozenburg links of rechts afslaan. Het zicht wordt beperkt door veel geparkeerd staande auto's.

Ook de situatie bij de parkeerplaats van de flat is volgens het CDA onveilig. Vooral op de momenten dat kinderen die aan komen rijden het pad kruisen van vertrekkende auto's.

De routes naar de school in de directe omgeving van de Michiel de Ruyterschool vragen volgens het CDA eveneens extra aandacht. Vooral de recente aanleg van een bushalte aan de zuidkant van Laan Walcheren ter hoogte van de Texelstraat is volgens de christendemocraten qua veiligheid verre van optimaal. De bushalte bestemd voor lijn 174 is recent voorzien van een geblokte markering. Door de aanleg is het verplichte fietspad en het trottoir iets verlegd. Het CDA is tijdens de fietstocht aangesproken door bewoners, die de nieuwe situatie als erg gevaarlijk ervaren. "Het is wachten op het eerste grote ongeluk," aldus een van hen.

Het CDA gaat de komende tijd in gesprek met ouders van schoolgaande kinderen, buurtbewoners en de directie van de Michiel de Ruyterschool en de Roelof Venemaschool. Ook zal de fractie deze week in de commissie van de gemeenteraad die over verkeer en veiligheid gaat, mondelinge vragen stellen waarom het gebied rond de Michiel de Ruyterschool niet is ingericht als schoolzone en informeren naar acties waardoor de veiligheid op korte termijn kan verbeteren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie