Afbeelding
Pixabay

Kerst aan De Poel rond de Urbanuskerk

20 december 2018 om 16:00 lokaal

AMSTELVEEN Als gevolg van de brand die de Urbanuskerk in Bovenkerk heeft verwoest, vindt de Kerstsamenzang voor het eerst in de geschiedenis van Bovenkerk niet plaats in de kerk, maar in de tuin naast het kerkgebouw. Het evenement vindt zaterdag 22 december plaats van 17.00 tot 20.00 uur rond een sfeervol verlichte kerststal, die met tientallen kerstbomen wordt omgeven.

De kerststal met schapen wordt bevolkt door kinderen als kerstfiguur. Kinderen kunnen verkleed als kerstfiguren komen en mogen meehelpen in en rond de stal. Om 17.00 uur wordt er rond de kerk verzameld. Pastoor Jongerden leest om rond 18.00 uur het kerstverhaal voor en er is een gelegenheidskoor dat samen met bezoekers traditionele kerstliederen zingt. Er is ook eten en drinken verkrijgbaar en er worden honderden kaarsen ontstoken.

Het evenement is mogelijk gemaakt door een groot aantal sponsors. De opbrengst gaat naar de actie: ´Help ons uit de brand´ voor herstel van de Urbanuskerk. Het evenement wordt mogelijk gemaakt door Bewonersplatform Bovenkerk, gemeente Amstelveen, Vrienden van de Urbanus, het kerkbestuur, het Noorddamcentrum, een gelegenheidskoor samengesteld uit de kerkkoren en alle vrijwilligers.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie