PvdA-raadslid Suzanne Piet
PvdA-raadslid Suzanne Piet PvdA Amstelveen

PvdA Amstelveen wil ondersteuning ´werkende armen´

16 oktober 2018 om 16:00 lokaal

AMSTELVEEN PvdA-raadslid Suzanne Piet heeft vragen aan het college van B en W gesteld over zogenaamde ´werkende armen´ in Amstelveen. Dit naar aanleiding van het onlangs verschenen rapport 'Als werk weinig opbrengt' van het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP).

Het rapport presenteert de uitkomsten van een grootschalig onderzoek naar armoede onder werkende Nederlanders. Het SCP concludeert dat het aantal werkende armen in Nederland groeit. 4,6 procent van de werkenden leeft in armoede, wat veelal komt door werk zonder cao-afspraken of onder het minimumloon. Het SCP waarschuwt in het rapport dat gemeenten in hun armoedebeleid relatief weinig specifieke aandacht schenken aan werkende armen.

De PvdA wil graag weten hoe de gemeente met deze groep omgaat en of er niet meer gedaan zou kunnen worden. Zo vraagt Suzanne Piet hoe groot de groep in Amstelveen is en of het ook hier om een groeiende groep gaat. Ook wil zij weten in welke mate het minima-beleid van de gemeente de werkende armen bereikt en hoe effectief het armoede-beleid is dat gericht is op deze werkende armen. Ook wil zij weten wat de gemeente doet om flexibilisering op de arbeidsmarkt armoede onder zzp-ers tegen te gaan.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie