Ook dit jaar vinden er weer speciale activiteiten plaats in de Kinderboekenweek.
Ook dit jaar vinden er weer speciale activiteiten plaats in de Kinderboekenweek. Bibliotheek Amstelland

Kinderboekenweek in bibliotheek: 'Kom erbij!'

30 september 2018 om 16:00 lokaal

AMSTELVEEN De Kinderboekenweek gaat woensdag 3 oktober van start. Het motto is 'Kom erbij!' De '(lange) week die tot en met 14 oktober duurt staat in het teken van Vriendschap, een thema dat verankerd is in de jeugdliteratuur. Bibliotheek Amstelland houdt in de Kinderboekenweek een aantal leuke activiteiten voor kinderen.

Zo brengt Tosca Menten (beroemd van Dummie de Mummie) zaterdagmorgen 6 oktober de muzikale voorstelling 'Knotsknetter' vol grappen en grollen in Bibliotheek Stadsplein. De voorstelling gaat over al de personages uit haar boeken die in haar hoofd de verhalen verzinnen. Ze laat ze in de voorstelling opdraven en kinderen kunnen keihard meezingen en jodelen. De voorstelling die van 11.15 tot 12.15 uur duurt is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Het Boekenfeest is georganiseerd in samenwerking met Boekhandel Libris Venstra.

Kaartjes kosten 4 euro voor leden en 8 voor niet-leden en zijn te bestellen via www.debibliotheekamstelland.nl of in één van de Amstelland Bibliotheken. Er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

In Bibliothaak Aalsmeer staat zaterdag 13 oktober van 10.15 tot 10.50 uur de muzikale voorstelling 'Pim & Pom Het Feestelijke Fiepboek' op het programma voor kinderen vanaf 3 jaar. Aan de hand van een groot 3D Pop-Up boek worden ze meegenomen in de wereld van de twee beroemde poezen. Kaartverkoop via de site van de bibliotheek en in de bibiotheekfilialen.

Kinderen kunnen verder vanaf 3 oktober ook een gratis exemplaar van de Kinderboekenkrant in de bibliotheek halen. De uitgave biedt voor 6- tot 12-jarigen een helder overzicht van de leukste boeken die er te vinden zijn. Hij staat vol tips, weetjes en achtergronden over kinderboeken en schrijvers.

Wie tijdens de Kinderboekenweek in de boekhandel een Nederlandstalige kinderboek van tenminste 10 euro koopt, krijgt het Kinderboekenweekgeschenk cadeau. Dat is dit jaar 'De eilandenruzie' van Jozua Douglas. Milja Praagman maakte het prentenboek 'Kom erbij' voor de kleintjes.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie