Burgemeester Eenhoorn bezoekt VU Campus.
Burgemeester Eenhoorn bezoekt VU Campus. Gemeente Amstelveen

Vijfhonderd nieuwe studenten Uilenstede ingeschreven

24 augustus 2018 om 11:00 lokaal

AMSTELVEEN De gemeente Amstelveen heeft deze week circa 500 studenten ingeschreven die op Uilenstede gaan wonen. De gemeente organiseert twee keer per jaar een inschrijving op de VU Campus, samen met DUWO (Studentenhuisvesting), Amsterdam en de VU. Buitenlandse studenten die aan de VU gaan studeren kunnen daar alle noodzakelijke zaken in één keer regelen.

Burgemeester Bas Eenhoorn bracht deze week een bezoek aan de VU Campus.  "Er is hier duidelijk sprake van een win-win situatie. De studenten kunnen in één keer hun zaken regelen. Daarnaast weten wij zeker dat de studenten ook daadwerkelijk worden geregistreerd als inwoner. Ik hoorde van studenten dat ze over deze werkwijze en het welkom erg enthousiast zijn."

DUWO huisvest studenten met wel honderd verschillende nationaliteiten tegen schappelijke huurprijzen. Uilenstede is het grootste Studentencomplex in Noord-Europa. De studenten worden van Schiphol gehaald en naar de campus gebracht. Bepakt en bezakt druppelen ze binnen. Bij hun aankomst krijgen ze al snel de sleutel van hun kamer. Studenten kunnen namelijk in hun eigen land al online een woning uitzoeken en het huurcontract regelen en tekenen. Op de inschrijfdagen gaan ze naar de stand van de gemeente waar ze door een medewerker van de afdeling Publiekszaken worden ingeschreven in de Basis Registratie Personen (BRP) en de nodige informatie over Amstelveen ontvangen. Op deze dagen staan er ook stands van de bank om een rekening te kunnen openen en stands om bijvoorbeeld een fiets te huren of om zich in te kunnen schrijven bij een studentenvereniging.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie