Vergroot de zelfredzaamheid van mensen met dementie met de nieuwe app, Mr illi

19 februari 2024 om 16:16 Lokaal Deel je nieuws

Een nieuw product voor mensen met dementie werd vrijdag 16 februari 2024 gepresenteerd in Amstelveen. Het bedrijf illi Engineering B.V. vierde hun 10-jarig bestaan met een symposium en lancering van hun nieuwe product, genaamd Mr illi. Wat begon als een project van 3 studenten in 2014 is uitgerold tot een serieus bedrijf, die mensen met dementie helpt door het hele land.

Het symposium bestond uit diverse sprekers en ook de oprichters van het bedrijf kwamen aan het woord. De viering begon met een symposium over hoe je het dagritme van mensen met dementie kan bevorderen, waarbij honderd genodigden aanwezig waren. Hier was onder andere gastspreker en bijzonder hoogleraar Somaya Ben Allouch ‘Human-System Interaction for Health and Wellbeing’ aan de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica van de Universiteit van Amsterdam (UvA) aanwezig. Zij vertelde over hoe digitale systemen de kwaliteit van leven van mensen met dementie kan bevorderen.

Waarna het bedrijf hun nieuwe televisieapplicatie lanceerde. Mr illi vergroot de zelfredzaamheid van mensen met dementie en wordt dit jaar in zorginstellingen geïmplementeerd. Ook wordt de applicatie dit jaar getest bij mensen met dementie die nog thuis wonen. Volgend jaar is de applicatie ook voor deze doelgroep beschikbaar.

Van de gemeente Amstelveen heeft illi Engineering B.V. een subsidie gekregen waarbij in samenwerking met Somaya Ben Allouch en de HvA gekeken gaat worden hoe Mr illi bij thuiswonende mensen met dementie ingezet kan worden. Bewoners van de gemeente Amstelveen kunnen zich hiervoor aanmelden.

Gastspreker en founder JAIN Hans Arnold
Mede-eigenaar illi Engineering B.V.
Bijzonder hoogleraar Somaya Ben Allouch ‘Human-System Interaction for Health and Wellbeing’ aan de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica van de Universiteit van Amsterdam (UvA)
Astrid de Vries - medewerker illi Engineering B.V.
Ivor Swaab, Gastheer symposium en Strategie & Onderzoek voor illi Engineering B.V.
Leo Versteeg, Ambassadeur illi Engineering B.V.
Muziek Nostalgique
Publiek bij het symposium
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie