Het portret met Martin Garrix (links op de foto) werd speciaal voor de tentoonstelling in Amstelveen door Anton Corbijn gemaakt.
Het portret met Martin Garrix (links op de foto) werd speciaal voor de tentoonstelling in Amstelveen door Anton Corbijn gemaakt. Peter Tijhuis

Cobra Museum trekt ruim 4.000 bezoekers in openingsweek expositie Anton Corbijn

3 januari 2024 om 09:57 Kunst Cobra Museum

AMSTELVEEN Het Cobra Museum in Amstelveen heeft in de openingsweek van de tentoonstelling ‘MOØDe’ van fotograaf Anton Corbijn meer dan 4.000 bezoekers getrokken. De expositie ging op 22 december van start. De bezoekers namen onder meer deel aan een workshop, speciale rondleidingen en de unieke signeersessie door Anton Corbijn. Het Cobra museum heeft het bewogen jaar 2023 ondanks tegenvallende bezoekcijfers van de zomertentoonstellingen afgesloten met bijna 70.000 bezoekers. 

Door een flinke piek in de bezoekcijfers in de laatste week van het jaar sloot het museum 2023 af met in totaal 68.804 bezoekers. Het museum hoopt dat de hoge bezoekersaantallen van de eerste week ook in het nieuwe jaar doorzetten.

MARTIN GARRIX

De expositie ‘MOØDe’ die op de eerste dag van de kerstvakantie van start ging, is nog 12 mei te zien in het Cobra Museum. Er zijn portretten te zien die Anton Corbijn maakte van onder anderen Kate Moss, Alexander McQueen en Naomi Campbell. Aan de tentoonstelling in Amstelveen zijn ruim 20 nieuwe werken van Corbijn toegevoegd, waaronder een portret van de wereldberoemde DJ Martin Garrix en één van de recente staatsieportretten van koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Het portret van de uit Amstelveen afkomstige Martin Garrix werd onlangs speciaal voor de tentoonstelling gemaakt om de link met deze plaats te benadrukken.

COBRA 75

Naast de tentoonstelling met foto’s van Anton Corbijn is iB het Cobra Museum ook tot 14 april de jubileumtentoonstelling ‘Cobra 75: De vrijheidsschreeuw!’ te zien. In de selectie van zo’n 90 werken en archiefmaterialen ligt de nadruk op de periode dat de beweging officieel bestond, 1948-1951. Maar er is ook werk opgenomen van eerdere en latere datum. 

BEWOGEN JAAR

2023 was een bewogen jaar voor het Cobra Museum. Het Amstelveense college van B en W maakte in het najaar bekend te willen stoppen met subsidiëring, vanwege de oplopende tekorten. Een faillissement van het museum leek daarmee aanstaande maar kunstliefhebber Marius Touwen bood als geldschieter hulp door een lening te verstrekken. De gemeenteraad heeft uiteindelijk besloten om het museum vooralsnog voor een jaar de kans te geven om zich te bewijzen. In die tijd moeten een solide toekomstplan en bedrijfsvoering ontwikkeld worden waarmee het museum ook in de jaren na 2024 gezond kan blijven voortbestaan.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie