Overhandiging van de petitie door de Cobra Academy-leden Julia Kemp, Lisa le Grand, Appel Toussaint aan de voorzitter van het raadsdebat Saloua Chaara (links)
Overhandiging van de petitie door de Cobra Academy-leden Julia Kemp, Lisa le Grand, Appel Toussaint aan de voorzitter van het raadsdebat Saloua Chaara (links) Eigen foto

Petitie met 13.983 handtekeningen voor behoud Cobra Museum overhandigd aan gemeenteraad

16 november 2023 om 11:19 Kunst Cobra Museum Tips van de redactie

AMSTELVEEN DE Cobra Academy-leden Appel Toussaint, Julia Kemp en Lisa le Grand hebben woensdagavond een petitie met 13.983 handtekeningen voor behoud van het Cobra Museum overhandigd aan de gemeenteraad. Ze deden dat bij het raadsgesprek en - debat over de toekomst van het museum.

De petitie is ondertekend door uiteenlopende kunstliefhebbers, zoals architecten en kunstenaars, maar ook door politici, onderwijsinstellingen, musea en verzamelaars. ‘De vele steunbetuigingen die we ontvingen zijn hartverwarmend. Het museum is zeer dankbaar voor deze grote steun en het geeft vertrouwen voor de toekomst van het museum,’ aldus het Cobra Museum.

In de afgelopen weken heeft het Cobra Museum aan een masterplan gewerkt met de titel ‘Samenspel. Blauwdruk 2024-2027’.  Deze blauwdruk geeft het college van B en W en de gemeenteraad volgens et museum meer zicht op de plannen voor de toekomst ter ondersteuning van de besluitvorming.

Het besluit van de gemeenteraad over de toekomst van het Cobra Museum wordt genomen in de raadsvergadering van 29 november.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie