De vorige stadsdichter Matthijs den Hollander in actie tijdens de opening van een expositie.
De vorige stadsdichter Matthijs den Hollander in actie tijdens de opening van een expositie. Irene Doorenbos

Amstelveen zoekt nieuwe stadsdichter

16 oktober 2023 om 17:02 Kunst

AMSTELVEEN Amstelveen gaat op zoek naar een nieuwe stadsdichter. Het moet een creatieve geest zijn met een hart voor dichten met een hart voor Amstelveen. Na het vertrek van de laatste stadsdichter, Matthijs den Hollander, is het tijd voor een nieuwe dichter die namens Amstelveen gedichten voordraagt.

De stadsdichter schrijft ongeveer een keer per maand een gedicht over Amstelveen en kan deze met verve voordragen bij bijzondere gebeurtenissen en evenementen. Hij of zij is een stem van de stad die altijd de juiste woorden weet te vinden. En natuurlijk moet de toekomstige stadsdichter niet bang zijn om voor een breed en talrijk publiek op te treden. 

“In Amstelveen staat de kunst en cultuur hoog in het vaandel en daarbij kan een stadsdichter niet ontbreken,”zegt wethouder Herbert Raat (Kunst- en cultuur). “De gemeenteraad van Amstelveen neemt het initiatief om weer een nieuwe stadsdichter te vinden. We zoeken iemand die zich namens Amstelveen in dichtvorm uitspreekt over Amstelveense zaken. Iemand die anderen weet te inspireren met woorden en daarbij de juiste toon weet te raken. Ben jij diegene? Geef je dan op!”

AANMELDEN

Tot uiterlijk 6 november kunnen Amstelveners zich aanmelden voor deze bijzondere positie door drie gedichten in te zenden waarvan in ieder geval twee een link hebben met Amstelveen. Uit alle inzendingen wordt er een selectie worden gemaakt van veelbelovende dichters die zullen meedoen aan de feestelijke verkiezingsavond eind november. Na een oordeel dat is samengesteld uit de beoordeling door een publieksjury en een vakjury wordt de stadsdichter bekendgemaakt. 

Meer informatie is te vinden op amstelveen.nl/stadsdichter. Ook kan men zich daar meteen opgeven om mee te doen aan de verkiezing.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie