De deelnemende kinderen lieten zich inspireren door kunstwerken van Cobra-kunstenaars. Hier staan ze bij het beeld 'De Gek' van Lotti van der Gaag dat buiten naast het Cobra Museum staat.
De deelnemende kinderen lieten zich inspireren door kunstwerken van Cobra-kunstenaars. Hier staan ze bij het beeld 'De Gek' van Lotti van der Gaag dat buiten naast het Cobra Museum staat. Aangeleverd

Tentoonstelling ‘Flora Fantastica’ in ‘Cobra kinderkunstmuseum’

16 september 2023 om 14:00 Kunst

AMSTELVEEN De eerste editie van het Kindermuseum Amstelveen gaat zondag 17 september van start in het Cobra Museum. Tot en met zondag 8 oktober is daar de tentoonstelling ‘Flora Fantastica’ te zien. Het is voor het eerst dat daar een expositie is te zien met werken die door kinderen zijn gemaakt, waarbij ook hun interpretaties en verhalen te horen zijn. Hun gemaakte werk is geïnspireerd door vier stukken uit de huidige tentoonstelling ‘Grenzeloos en Vrij’ in het Cobra Museum.

De tentoonstelling is gerealiseerd door de Amstelveense kunstenares Júlia dos Santos Baptista en Annet Breure van Plantenverhalen in samenwerking met het Cobra museum.  Achtentwintig kinderen hebben meegedaan en hebben vier ochtenden gewerkt in het museum. Er zijn hele mooie resultaten uit voortgekomen die in de tentoonstelling te zien zijn tot en met 8 oktober.

Het thema van de tentoonstelling is natuur. De Cobra-kunstenaars waren 75 jaar geleden op zoek naar een vrijere manier van expressie en lieten zich hiervoor inspireren door werken van kinderen en door de natuur. ‘Onze relatie met de natuur en het ruimte geven aan verhalen van iedereen in de maatschappij zijn nog steeds actuele thema’s, die steeds urgenter worden. In die zin valt er nog steeds veel te leren van de Cobra-kunstenaars, misschien zelfs steeds meer,’ aldus Júlia dos Santos Baptista.

Voor meer meer informatie: www.plantenverhalen.nl/florafantastica

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie