Moderne dans voor en door jongeren.
Moderne dans voor en door jongeren. Unsplash

Culturele ideeënwedstrijd voor jongeren in Amstelveen gelanceerd

27 maart 2023 om 13:37 Kunst

AMSTELVEEN De gemeente heeft de ideeënwedstrijd ‘Culture Shock’ gelanceerd. Daarmee wil zij jongeren uitdagen om met vernieuwende ideeën te komen. Doel is om Amstelveen te verrijken met meer interessante activiteiten voor jongeren en hen te betrekken bij het culturele aanbod.

Culture Shock is een ideeënwedstrijd van en voor jongeren in Amstelveen. Voor de uitvoering van het winnende culturele idee stelt de gemeente 5.000 euro beschikbaar. “Wij willen het culturele aanbod voor jongeren vergroten. Dat kunnen het beste doen door aan de jongeren zelf te vragen wat ze missen in Amstelveen,” zegt wethouder Herbert Raat (Kunst en Cultuur). “Dus doe mee en stuur je idee voor 12 april in!”

“Zeggen dat er in Amstelveen niks te doen is voor jongeren is makkelijk. Ik doe het ook weleens, maar nu hebben wij de kans om er iets aan te doen”, aldus de reactie van een 16-jarige inwoner van Amstelveen op Culture Shock.

LOKALE SAMENWERKING

Meedoen is makkelijk, maar er moet worden voldaan aan een aantal voorwaarden: het idee mag nog niet bestaan in Amstelveen en moet in samenwerking met één van de plaatselijke culturele organisaties kunnen worden uitgevoerd. Verder zijn de mogelijkheden zo goed als onbeperkt. Dus wie erover denkt om een AR-concert (Augmented Reality) in de schouwburg of een literaire escape-room in de bibliotheek te organiseren, is welkom om zich aan te melden.

JONGERENPLATFORM

De jongeren van Future Face, een jongerenplatform gericht op het verbinden van jongeren met elkaar en initiatieven in de samenleving, gaan langs op scholen om Culture Shock onder de aandacht te brengen. De afgelopen weken waren ze op het Keizer Karel College, Panta Rhei en het Hermann Wesselink College. 

Amstelveense jongeren met ideeën voor culturele activiteiten kunnen zich tot 12 april ’23 melden op de website visitamstelveen.nl/cultuur/culture-shock. Daar zijn ook uitgebreide informatie en aanvullende voorwaarden te vinden. Het is mogelijk om hulp te vragen, bijvoorbeeld bij het opstellen van een begroting. Belangstellenden kunnen voor vragen terecht bij Luc Upson via WhatsApp 06-166 169 51. Hij is creative producer verbonden aan het project.

JURY

De inzendingen worden beoordeeld door een jury van jonge professionals die in de afgelopen jaren hun affiniteit met de lokale jongerencultuur hebben aangetoond: Sneaker customizer Dani Dijkman, voorzitter van het gezamenlijke marketingoverleg van de culturele instellingen (het MOCI) Anna Wiersma en skateboarder Tijn van Elst die zich heeft hard gemaakt voor een skatepark in Amstelveen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie