Bert Natter verzorgt lezingen over Bach.
Bert Natter verzorgt lezingen over Bach. Aangeleverd
Zakelijk

Masterclasses van Platform C over muziek, kunst, geschiedenis en film

25 januari 2023 om 13:00 Kunst

AMSTELVEEN Was Bach een familieman, of was hij de grootste componist aller tijden? Op deze en andere vragen krijg je een antwoord tijdens de masterclasses van Platform C. De lezingen gaan over diverse thema’s, waaronder muziek, kunst, geschiedenis en film. De masterclasses worden gegeven door experts en gerenommeerde sprekers, zoals Abdelkader Benali, Martin Koolhoven, Bert Natter en Wieteke van Zeil. Zij nemen je mee voor een ontdekkingsreis in de wereld van kunst en cultuur.

De masterclasses zijn een nieuw initiatief van Platform C. “Men kan bij Platform C terecht voor diverse cursussen en lessen op het gebied van onder meer muziek en dans. Met deze masterclasses diepen we deze onderwerpen verder uit. Elke spreker geeft een aantal lezingen. Men kan daarvoor een voordelige passe-partout aanschaffen, maar voor elke masterclass zijn ook losse kaarten te verkrijgen,” vertelt Edwin Spek van Platform C. 

HET OOSTEN

Later dit jaar verzorgt schrijver en tv-presentator Abdelkader Benali een lezing met als thema ‘Verliefd op het Oosten: geschiedenis’. Het is de derde en laatste lezing in de reeks over de relatie tussen het Westen en het Oosten. Het Westen was eens hevig verliefd op het Oosten. Tussen circa 1840 en 1940 vonden culturen van de Oriënt hun weg naar de harten en hoofden van Europese kunstenaars. Eerder belichtte Benali de invloed van het Oosten op de westerse muziek. 

BACH

 Schrijver en journalist Bert Natter verzorgt drie lezingen over Bach. “Natter heeft een grote liefde voor Bach en is Bach-expert. Hij heeft onder meer een vijftiendelige podcastserie over hem gemaakt. In zijn lezingen vertelt hij over zaken die we nog niet wisten over Bach. Dat speelt hij ook de muziek van Bach. Het is een muzikale reis, met thema’s als ‘Bach als familieman’, ‘Bach tot op het bot en ‘Bach: de beste componist ooit?’ Kaarten voor deze lezingen zijn verkrijgbaar via www.platform-c.nu. De eerste lezing van Natter is op 9 maart, vanaf 20:15 uur. 

OPMERKZAAM

Kunsthistorica Wieteke van Zijl is bekend van onder meer een rubriek in het Volkskrant Magazine. Hierin belicht ze een detail in een kunstwerk. Dat doet ze in het groot tijdens de lezingen Altijd iets te vinden: de Kunst van de Opmerkzaamheid. De eerste lezing vindt plaats op 16 maart en de tweede op 25 mei. 

THEATRAAL

De lezingen vinden plaats in de Zonnesteinzaal. “Dat is onze eigen theaterzaal. Verwacht dus geen kil leslokaal, maar een zaal met de sfeer van het theater.” 

Voor meer info: www.platform-c.nu.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie