Afbeelding
Cobra Museum

Drie leerlingen KKC tonen in Cobra Museum visies op groei in ‘Crescente’

3 december 2022 om 11:00 Kunst

AMSTELVEEN In samenwerking met drie leerlingen van het Keizer Karel College opent het Cobra Museum voor Moderne Kunst op zaterdag 10 december om 13.30 uur de expositie ‘Crescente – drie visies op groei’. Te zien zijn werken die zijn gemaakt door Julia Kemp, Lisa le Grand en Appel Toussaint. Met deze opening wordt tevens de aftrap gegeven van de Cobra Academy. Dit geeft circa zes jongeren uit Amstelveen de kans om evenementen te organiseren voor het Cobra Museum. Lisa, Julia en Appel zijn de eerste drie leden van de Cobra Academy.

‘Crescente’ is onderdeel van het profielwerkstuk van de drie KKC-leerlingen, een onderzoek dat elke havo en vwo-leerling moet doen. In de tentoonstelling komen verschillende onderdelen van groei aan bod: het onderbewustzijn, body positivity en plantengroei gecombineerd met de ontwikkeling van identiteit. Dit wordt weergegeven in schilderijen, maar ook in vorm van fashion. De expositie duurt tot en met 8 januari.

GENDER IDENTITEIT Appel Toussaint heeft als thema ‘plantengroei x identiteit’ gekozen. Appel is 17 jaar en zit in de 6de klas op het Keizer Karel College met het profiel Cultuur & Maatschappij. Appel werkt in deze expositie met stof, maar bij andere projecten gaat het onder andere om het maken van sieraden en tekenen. De kunstwerken gaan over de groei van een appel en de ontwikkeling van hun eigen gender identiteit. Appel doet buiten school aan luchtacrobatiek en geeft daar ook les in bij de Pretpiste.

BODY POSITIVITY De schilderijen van Lisa Le Grand staan in het teken van ‘body positivity’. Lisa is 18 jaar en zit in haar examenjaar op het Keizer Karel College. In de schilderijen die ze maakt heeft ze het over body positivity waar verschillende emoties in verwerkt zijn. Bijvoorbeeld woede en verdriet, maar ook liefde voor je eigen lichaam. Lisa hoopt een boodschap door te geven dat elk lichaam een mooi lichaam is. Naast schilderen houdt ze ook van muziek maken en voetballen.

ONDERBEWUSTZIJN Julia Kemp heeft als thema onderbewustzijn gekozen. Juul is 18 jaar en zit in de 6de klas van het Keizer Karel College met het profiel Cultuur & Maatschappij. Juul schildert over het onderbewuste van zichzelf en experimenteert met een abstracte surrealistische schilderstijl. Juul is erg gepassioneerd over reizen en kunst en is ontzettend enthousiast over de expositie.

Jongeren uit Amstelveen die van kunst houden en samen met hun vrienden evenementen willen organiseren voor het Cobra Museum, kunnen zich aanmelden voor de Cobra Academy. Voor meer informatie: cobra-museum.nl/te-doen/academy.

Voor meer informatie over de expositie ‘Crescente - Drie visies op groei’: cobra-museum.nl/tentoonstelling/crescente.


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie