De wethouders Herbert Raat (Cultuur) en Frank Berkhout (Vastgoed en Cultuureducatie) brengen samen met onder meer Marieke Uildriks (directeur van Museum JAN) en kunstenaar Jan Verschoor een feestelijke toost uitgebracht op de heropening van het gebouw.
De wethouders Herbert Raat (Cultuur) en Frank Berkhout (Vastgoed en Cultuureducatie) brengen samen met onder meer Marieke Uildriks (directeur van Museum JAN) en kunstenaar Jan Verschoor een feestelijke toost uitgebracht op de heropening van het gebouw. Museum JAN

Renovatie oude schoolgebouw aan Dorpsstraat afgerond

Kunst

AMSTELVEEN Na een maandenlange renovatie is het oude schoolgebouw aan de Dorpsstraat in het Oude Dorp in Amstelveen weer gereed voor gebruik. Het gebouw is hierdoor weer inzetbaar voor cultuur educatieve projecten van het naastgelegen Museum JAN en als ateliers van kunstenaars Jan Verschoor en Rob Brünnmayer. 

In opdracht van de gemeente Amstelveen (eigenaar) startte de renovatie in januari 2022. Het gebouw moest verduurzaamd worden aangezien het niet meer voldeed aan de eisen van deze tijd. Door het schilder- en tegelwerk te herstellen, het sanitair te vervangen en het gebouw volledig te isoleren, is het weer geschikt voor educatieve kunstprojecten voor de regio Amstelveen.

Museum JAN gebruikt het educatielokaal in het oude schoolgebouw voor de ontvangst van basis- en middelbare schoolklassen en voor workshops voor kinderen en volwassenen bij de wisselende tentoonstellingen. Het museum beschouwt kunsteducatie als een onlosmakelijke component van zijn cultureel-maatschappelijke taak. Het toenemende educatieve aanbod van het museum maakt het opgeknapte schoolgebouw daarom onmisbaar.

Oorspronkelijk had het gebouw de functie van Openbare Lagere School. De Piet Heinschool was oorspronkelijk gevestigd in dit gebouw naast de Dorpskerk. Later vestigde de Amstelveense Muziekschool zich in het gebouw. Daarna bood het onderdak aan diverse kunstenaarsateliers.


Een kijken in het interieur van het gerenoveerde schoolgebouw. - Museum JAN

advertentie
advertentie