Jan Hoff
Jan Hoff Insomnia.

Expositie abstracte reliëfs van Jan Hoff in hoofdkantoor SVB in Amstelveen

15 mei 2022 om 07:00 Kunst

AMSTELVEEN Totdat de coronapandemie uitbrak vonden in het hoofdkantoor van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) in Amstelveen acht keer per jaar exposities plaats met werk met kunstenaars uit binnen- en buitenland. Nu is deze traditie weer hervat met een expositie van abstracte reliëfs van de kunstenaar Jan Hoff. De opening vindt op donderdag 19 mei vanaf 16.00 uur plaats in het atrium van de SVB aan Van Heuven Goedhartlaan 1. De opening wordt verricht door Sjoerd van Meteren in aanwezigheid van de kunstenaar. 

Jan Hoff gebruikt maakt zijn abstracte reliëfs van papier (250 en 350 grams). Als ondergrond gebruikt hij meestal plexiglas, omdat dit ongevoelig is voor temperatuur en vocht. Bijzonder is de licht- en schaduwwerking van zijn kunstwerken.,,Het is maar net hoe je er voor staat,” verklaart Hoff. ,,Het is steeds weer anders. Dat had ik in het begin niet in de gaten toen ik mijn eerste object maakte. Ik dacht: grafisch werk is plat, soft; er zit geen leven in. Ik wist toen nog niet dat wat ik maakte eigenlijk driedimensionaal was. Nu ik één kleur gebruik, moet ik het echt hebben van schaduwwerking. Als je erlangs loopt is het steeds anders. Elke centimeter dichterbij of verderaf geeft een ander effect.”

Hij houdt ervan om telkens weer nieuwe papiersoorten te ontdekken. “Elke soort doet iets anders met je. Elk kunstwerk is anders. Het ontstaat gewoon.”

In 2015 kwam zijn grote doorbraak bij de kunstmanifestatie Symposion Gorinchem waar het ging over de ontwikkelingen in de geometrisch abstracte, constructivistische kunst. Het werk van Jan Hoff was eerder te zien in galeries in binnen- en buitenland. Meer informatie: janhoff-art.com

De expositie in het hoofdkantoor van de SVB in Amstelveen is van 12 mei tot 16 juni te bezichtigen tijdens kantooruren. Wie met de auto naar de tentoonstelling komt, kan zich melden de slagboom om te vragen of er parkeerruimte beschikbaar is.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie