Het museum verandert voor een dag in de Cobra Gym.
Het museum verandert voor een dag in de Cobra Gym. Cobra Museum

Cobra Museum opent woensdag de deuren voor ludieke actie Museum Gym

18 januari 2022 om 07:39 Kunst

AMSTELVEEN Verschillende musea openen woensdag 19 januari op ludieke wijze om ruimte te geven aan (mentale) fitheid. Ook bij het Cobra Museum kan gesport worden. In de Cobra Gym is keuze uit yoga, Tai Chi en fitness.

Met de heropening van winkels en andere niet-essentiële diensten geeft het kabinet de samenleving meer ademruimte. Musea zijn echter niet meegenomen in deze heropening. Dat is en blijft onverklaarbaar, is te lezen op Museumvereniging.nl. ‘Het ondermijnt het gelijkheidsbeginsel, het gevoel van redelijkheid en solidariteit. Daarom start de Museumvereniging de actie Museum Gym.’

Er is geen logische reden om musea gesloten te houden, vindt de vereniging. Voor en achter de schermen werkt de Museumvereniging aan de lobby om de musea zo snel mogelijk open te laten gaan. Om van zich te laten horen, sluiten verschillende musea aan bij de actiedag Museum Gym op woensdag 19 januari.
In het Cobra Museum kan woensdag van 13.00 tot 17.00 uur gratis worden meegedaan aan de Museum Gym die wordt geleid door eigen medewerkers. ‘Sportclubs mochten wel open, omdat zij de mentale gezondheid van de samenleving bevorderen’, meldt Cobra Museum op Instagram. ‘Je bent welkom om je gratis in het zweet te werken in het museum. Dit is een protest dat de overheid wil laten zien dat wij ook bijdragen aan het mentale welzijn van onze gemeenschap.’ 

Om 13.00 uur kan dat met yoga van Bruno Aguilar, medewerker online communicatie. De les is in het Engels en deelnemers moeten zelf een matje meenemen. Om 14.30 uur volgt Tai Chi met Chun Chu Kwee Man van de financiële administratie en om 16.00 uur begint de fitness met bedrijfsleider Lenny Suiker. Deze lessen zijn in Nederlands.


Op de website museum.nl staat een overzicht van de andere musea die woensdag 19 januari als Museum Gym opengaan.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie