Suggesties voor een locatie kunnen tot 12 december worden doorgegeven.
Suggesties voor een locatie kunnen tot 12 december worden doorgegeven. Gemeente Amstelveen

Locaties gezocht voor tijdelijke kunstroute door Bovenkerk en Westwijk

30 november 2021 om 16:30 Kunst

AMSTELVEEN De Amstelveense wijken Bovenkerk en Westwijk zijn volgend jaar zomer drie maanden lang het toneel van een kunstroute. Zeven kunstenaars creëren kunstwerken geïnspireerd op deze locaties. Inwoners van de wijken hebben de gelegenheid om locaties aan te wijzen waar een kunstwerk in hun ogen goed zou passen. Dit kan vanaf woensdag 1 december via het platform Denk Mee Amstelveen.

Met deze kunstroute geeft de gemeente gehoor aan haar cultuurbeleid De Stad als Podium. Tegelijk met de kunstroute worden programma’s aangeboden om meer te weten te komen over de werken en de kunstenaars. “Kunst en cultuur zitten in het DNA van Amstelveen,” zegt wethouder Herbert Raat (kunst en cultuur). “Wij investeren daarom in het zichtbaar en toegankelijk maken van kunst. In de wijken Bovenkerk en Westwijk is nog veel ruimte voor de ontwikkeling van publieke kunstwerken. Juist daarom wordt hier de kunstroute georganiseerd.”

LOCATIES GEZOCHT De exacte locaties van de kunstwerken staan nog niet vast en in de zoektocht naar bijzondere plekken in Bovenkerk en Westwijk wordt de hulp van bewoners ingeroepen. Waar zien zij graag zo’n tijdelijk kunstwerk? Op een saaie plek om het op te vrolijken? Of juist op een mooie plek, omdat het daar goed tot zijn recht komt? Suggesties voor een plek in de openbare ruimte kunnen tot 12 december doorgegeven worden op denkmee.amstelveen.nl. Hier kunnen inwoners op een kaart een locatie aanwijzen en een foto uploaden. Op basis van haalbaarheid en spreiding selecteren de curator en kunstenaars de definitieve locaties. De zeven kunstenaars maken vervolgens speciaal voor deze locaties een kunstwerk.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie