Wethouder cultuur Herbert Raat op de amateurkunstmarkt in 2019.
Wethouder cultuur Herbert Raat op de amateurkunstmarkt in 2019. Gemeente Amstelveen

Unlock Festival en lancering website voor amateurkunst inAmstelveen

15 september 2021 om 10:00 Kunst

AMSTELVEEN De gemeente Amstelveen draagt de amateurkunst een warm hart toe. Zij helpt verenigingen jaarlijks met subsidie om een zo breed mogelijk aanbod voor Amstelveners mogelijk te maken. Op de nieuwe website www.amateurkunstamstelveen.nl komt dit aanbod samen. Wethouder Herbert Raat verricht de officiële lancering van de website tijdens het Unlock Festival in Openluchttheater Elsrijk op zondag 19 september.

“Veel Amstelveners zijn actief in de amateurkunst of bezoeken optredens en tentoonstellingen,” zegt wethouder cultuur Herbert Raat. “We vinden het belangrijk dat naast bijvoorbeeld Museum JAN, het Cobra Museum en de Stadsschouwburg ook de kleine kunstorganisaties blijven voortbestaan. Op de nieuwe website Amateurkunstamstelveen.nl kunnen inwoners het aanbod bekijken en er op een laagdrempelige manier mee kennismaken. We willen deze culturele activiteiten beter onder de aandacht brengen.”

SUBSIDIE De gemeente verstrekt ieder jaar subsidie aan amateurkunstverenigingen en -stichtingen zoals lokale orkesten, koren, kunstverenigingen en toneelgroepen. Met de subsidie kunnen de amateurkunstorganisaties bijvoorbeeld de zaalhuur of het inhuren van een dirigent bekostigen. Maar de gemeente geeft ook subsidie voor andere initiatieven ten behoeve van de stimulering van amateurkunst, zoals de nieuwe website voor amateurkunst en de organisatie van het Unlock Festival.

UNLOCK FESTIVAL Het Unlock Festival in Openluchttheater Elsrijk op zondag 19 september is voor iedereen gratis toegankelijk. De opening van het festival en de officiële lancering van de website is om 12.30 uur. Hierna is er tot 17.30 uur een gevarieerd programma met optredens van verschillende amateurkunstgroepen, zoals de Concertina’s, Amstel Gospel Choir, het Harmonie Orkest Amstelveen Musicalvereniging OVA en vele anderen.  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie