Mamtaz en Khadija ontvingen als 50.000ste bezoekers uit handen van Stefan van Raay een bos bloemen en een goodiebag met de tentoonstellingscatalogus.
Mamtaz en Khadija ontvingen als 50.000ste bezoekers uit handen van Stefan van Raay een bos bloemen en een goodiebag met de tentoonstellingscatalogus. Cobra Museum voor Moderne Kunst

Cobra Museum Amstelveen verwelkomt 50.000ste bezoeker expositie Frida Kahlo

1 september 2021 om 10:51 Kunst

AMSTELVEEN Het Cobra Museum in Amstelveen heeft dinsdagmiddag de 50.000ste bezoeker van de tentoonstelling ‘Frida Kahlo & Diego Rivera: A Love Revolution’ verwelkomd. Mamtaz en Khadija uit Amstelveen kregen een warm onthaal van gastconservator en waarnemend directeur Stefan van Raay als 50.000ste bezoekers van deze tentoonstelling.

Als kind waren de studenten Mamtaz en Khadija al in het Cobra Museum geweest, de reclamecampagne voor de tentoonstelling in het openbaar vervoer bracht hen nu weer naar het museum. De 50.000ste bezoekers ontvingen uit handen van Stefan van Raay een bos bloemen en een goodiebag met de tentoonstellingscatalogus.

Dagelijks ontvangt het museum honderden bezoekers en de verruimde openingstijden bieden volop gelegenheid voor de liefhebbers om de werken van Kahlo, Rivera en tijdgenoten te bewonderen. De werken zijn afkomstig uit de Gelman Collection of Mexican Modern Art die voor het eerst in Nederland te zien is. Er zijn maar liefst 23 werken van de hand van Frida Kahlo te zien, waaronder enkele van haar beroemde zelfportretten.

De tentoonstelling is een echte publiekstrekker. Binnen krap drie maanden bezochten maar liefst 50.000 bezoekers de tentoonstelling. Het succes was aanleiding om de tentoonstelling tot en met zondag 3 oktober 2021 te verlengen. De Gelman Collectie is daarmee een week langer te bewonderen in Amstelveen. Het Cobra Museum is dagelijks geopend van 10.00 uur tot 22.00 uur. Voor meer informatie: cobra-museum.nl/

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie