Zaaloverzicht Frida Kahlo & Diego Rivera: A Love Revolution
Zaaloverzicht Frida Kahlo & Diego Rivera: A Love Revolution peter tijhuis

Cobra Museum zoekt een bruggenbouwer

30 augustus 2021 om 10:40 Kunst

AMSTELVEEN Het Cobra Museum zet een nieuwe stap naar een inclusieve werkwijze en is op zoek naar een ‘bruggenbouwer’. Met dank aan een genereuze bijdrage van het Mondriaan Fonds kan een (jong) erfgoedtalent worden aangetrokken om het museumteam te ondersteunen in het leggen van duurzame connecties met groepen, individuen en organisaties.

Door erfgoed te bekijken door een hedendaagse lens, blijft dit erfgoed levend, in plaats van een in de tijd afgesloten onderwerp waartoe een nieuwe generatie zich steeds moeilijker verhoudt. Het Cobra Museum verbindt haar collectie en de geschiedenis van Cobra actief aan de actualiteit. Veel van de onderwerpen waar we in de hedendaagse samenleving tegenaan lopen zijn immers ook door de Cobra-kunstenaars behandeld in hun manifest, kunst en leefwijze.

‘De bruggenbouwer die wij zoeken kan samen met het museumteam en ons publiek hedendaagse perspectieven op collecties, programmering en kennisoverdracht onderzoeken. Perspectieven waar wij momenteel nog niet mee werken’, meldt het museum. Hierdoor wil het Cobra Museum nog meer een plek worden waar een brede doelgroep zich mee verbonden voelt.
Geïnteresseerd? De volledige vacature voor medewerker Educatie, Activiteiten & Interpretatie is te vinden op de website van het museum.
De vacature is mogelijk door een bijdrage van het Mondriaan Fonds vanuit de Coronaregeling Medewerkers Collectiebeleid.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie