Michel te Wierik
Michel te Wierik Eigen foto

Kijkje achter de schermen bij kunstenaar Michel te Wierik tijdens Landelijk Atelierweekend

17 juni 2021 om 13:40 Kunst

AMSTELVEEN De zevende editie van het Landelijk Atelierweekend wordt gehouden op zaterdag 26 en zondag 27 juni. Meer dan 345 kunstenaars in heel Nederland zetten de deuren van hun atelier open voor belangstellenden om hen een kijkje te gunnen in hun wereld. Ook bij kunstenaar Michel te Wierik uit Amstelveen zijn bezoekers van harte welkom.

Tijdens het Landelijk Atelierweekend krijgen kunstliefhebbers in heel Nederland de kans om binnen te kijken in de werkplaats van kunstenaars bij hen in de buurt en zo meer te weten te komen over hun werkwijze en inspiratiebronnen. Daarnaast is het ook mogelijk om kunst te kopen, direct bij de kunstenaar. De organisatie is in handen van Stichting Kunstweek met als voornaamste doel het samenbrengen van kunstliefhebber en kunstenaar.

Amstelvener Michel te Wierik toont zijn schilderijenserie ‘Silence | Colors | Art’. Voor de serie laat Te Wierik zich leiden door zijn ademhaling en verkeert tijdens het maakproces in een meditatieve staat van soms wel twaalf uur, afhankelijk van de grootte van het doek. Als laatste werkt hij de doeken af met een staalborstel die zorgt voor de kenmerkende structuren die deze serie rijk is.

Wie benieuwd is naar zijn bijzondere creaties is welkom bij het atelier aan Voerman 2a, 1188 CD Amstelveen. Kijk voor meer informatie op micheltewierik.com zijn instagrampagina of Facebook. Bellen mag ook: 06-13592511. Het atelier is zaterdag 26 juni te bezoeken van 10.00 tot 20.00 uur en zondag 27 juni van 10.00 tot 17.00 uur

In elke provincie zijn meerdere ateliers te bezoeken. Via de website van het Landelijk Atelierweekend kunnen geïnteresseerden makkelijk opzoeken welke ateliers wanneer geopend zijn. Een handige zoekfunctie maakt het vinden van deelnemende ateliers in de eigen omgeving heel eenvoudig. In de online agenda van het Landelijk Atelierweekend is te vinden welke ateliers extra activiteiten organiseren en of reserveren daarvoor eventueel (vanwege covid19-maatregelen) nodig is.

Een bezoek aan één of meer ateliers is gratis tijdens het Landelijk Atelierweekend. Uiteraard zijn bij een bezoek de geldende overheidsmaatregelen van toepassing. Deze zijn ook te vinden op de homepagina van het Landelijk Atelierweekend: www.landelijkatelierweekend



Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie