Afbeelding
Pr

Amstelveen is nieuwe galerie met popart rijker

24 oktober 2020 om 12:00 Kunst

AMSTELVEEN Wethouder Herbert Raat (Cultuur) heeft deze week de nieuwe Galerie Breuker aan Ziederij 1 op bedrijventerrein Bovenkerk geopend. De galerie exposeert voornamelijk werk van Hans Breuker maar ook andere popart kunstenaars. 

“Het is mooi om te zien hoe Hans Breuker zijn droom najaagt en een kleine galerie voor zijn kunst begint. Dat hij tegelijk ruimte biedt aan andere Amstelveense kunstenaars stimuleren wij van harte,” aldus wethouder Raat bij de opening.

Galerie Breuker is gratis toegankelijk voor publiek. Vanwege de coronamaatregelen kan dat nu tijdelijk alleen op afspraak. De galerie wordt ook gebruikt als atelier. 

VOL KLEUR De kunst van Hans Breuker is kenmerkend vol kleur en een combinatie tussen streetart, popart en cartoons. “Ik maak veel werk in opdracht maar heb een ontembare scheppingsdrang en maak tussen de opdrachten door zelf ook veel vrij werk. Al sinds ik me kan herinneren maak ik doodle tekeningetjes en later stortte ik me op graffiti. Toen ik ging werken heb ik altijd een dag vrijgehouden voor creatieve zaken en daar uiteindelijk met mijn marketingbureau m’n werk van gemaakt. Ik geloof dat creativiteit het pad naar geluk is. We zouden allemaal minder moeten consumeren en meer moet produceren!”

LEVENDIGHEID Hans Breuker wordt beïnvloed door jaren ‘80 en ‘90 cartoons en comics, games maar ook hedendaagse popcultuur. “Mijn doel met mijn schilderijen is zorgen voor levendigheid en vrolijkheid. Dat je moet doen wat je leuk vindt en lak moet hebben aan anderen. Met mijn beperkte mogelijkheden weet ik toch maar mooi veel te verkopen. Als ík het al kan, dan kan iedereen het. Volg je dromen en laat je nergens door tegenhouden, hopelijk inspireer ik daar andere creatieven ook mee.’

Voor meer informatie: galeriebreuker.nl.

In Galerie Breuker kunnen ook andere kunstenaars exposeren mits het om vrolijke poppy kunst gaat. Belangstellenden kunnen meer informatie vragen door een e-mail te sturen naar: hans@derelatiemarketeers.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie