Afbeelding
Eddy Wenting

Lezing over Jan Cremer en kinderworkshop Roy Lichtenstein in Museum JAN

30 juni 2020 om 07:00 Kunst

AMSTELVEEN In Museum JAN wordt zondag 12 juli en zondag 19 juli van 10.00 tot 11.00 uur een lezing gehouden over Jan Cremer. De lezing van 12 juli is inmiddels volgeboekt, voor 19 juli zijn er nog plaatsen beschikbaar.  Zondag 12 juli mogen kinderen 's middags hun favoriete stripboek meenemen naar het museum voor een kinderworkshop geïnspireerd op het werk van Roy Lichtenstein.

LEZING Museum JAN toont in de tentoonstelling ‘Cremer – Noordwaarts 2010-2020’ een ruime selectie monumentale zeegezichten die Jan Cremer in het afgelopen decennium schilderde. "Ik sodemieter verf op een doek. Ik druip, spat, sla en schop. Ik vecht met verf. Soms win ik.” Wie meer wil horen over het ‘Peinture Barbarisme’, zijn herinneringen aan de zeereizen richting het Noorden, het avontuurlijke leven van schilder, schrijver én fotograaf Jan Cremer kan 19 juli nog terecht in Museum JAN. De lezing, gegeven door Mirelle Nunes, gaat over het werk en tegelijk ook het fascinerende leven van Jan Cremer. 

INLOOP In verband met de spreiding van het aantal personen is de inloop vanaf 9.30 uur. Deelnemers krijgen koffie of thee aangeboden en kunnen plaatsnemen op de gereserveerde plekken. Kosten: 5 euro per persoon (exclusief entreekaart). Aanmelden kan door te mailen naar rsvp@museumjan.nl . In verband met de 1,5 meteropstelling is slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar.


KINDERWORKSHOP Met de ‘Ben-Day dots techniek’ zorgde Roy Lichtenstein voor een bijzonder stippen-effect in zijn kunstwerken. De kunstenaar liet zich inspireren door stripverhalen, advertenties en meesterwerken. Voorbeelden hiervan zijn te zien in de tentoonstelling Roy Lichtenstein - Pop Art in Print. Kinderen van 6 tot 12 jaar die zelf stipje voor stipje kunst willen maken, kunnen zondag 12 juli van 15.00 tot 16.00 uur een workshop volgen. Ze kunnen daarvoor hun favoriete stripboek meenemen. Vooraf aanmelden is noodzakelijk en kan via educatie@museumjan.nl onder vermelding van naam, leeftijd en mobiel telefoonnummer. Ook bij de workshop is slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar. Voor de kinderen zijn aan de workshop geen kosten verbonden; begeleiders betalen de normale museumtoegang en kunnen ondertussen de tentoonstelling bekijken.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie