Afbeelding
Eddy Wenting

Museum JAN open vanaf 1 juni: tentoonstellingen Jan Cremer en Roy Lichtenstein verlengd

21 mei 2020 om 07:00 Kunst

AMSTELVEEN Museum JAN is vanaf 1 juni weer geopend voor publiek. Uiteraard zijn er de nodige maatregelen getroffen om een bezoek aan het museum zo veilig en comfortabel mogelijk te laten verlopen. De huidige tentoonstelling 'Cremer, Noordwaarts 2010-2020' wordt verlengd tot en met 25 oktober en ook de tentoonstelling 'Roy Lichtenstein, Pop Art in Print' zal langer te zien zijn, tot en met 4 oktober.

Vanaf tweede Pinksterdag is Museum JAN weer geopend volgens de normale openingstijden. De veiligheid en gezondheid van bezoekers en medewerkers staan hierbij voorop. Marieke Uildriks,museumdirecteur: “Juist in deze tijd hebben we verbeelding, troost en inspiratie nodig. Veel mensen missen het om rond te kunnen dwalen tussen de kunst, om zich te verwonderen of simpelweg te genieten. We kunnen niet wachten om mensen weer te mogen ontvangen en hen kunst te laten beleven op een manier die de afgelopen twee maanden niet mogelijk was."

MAATREGELEN Bezoekers kunnen een ticket reserveren voor een bezoek via de website museumjan.nl, per e-mail of telefonisch. Zo kan het museum het aantal personen dat tegelijkertijd in het museum aanwezig is, goed reguleren. Daarnaast is er in het museum een looproute aangegeven en verlaat iedereen het museum via de achteruitgang. Uiteraard worden er extra hygiënemaatregelen getroffen voor zowel de bezoekers als voor de medewerkers.

VERLENGING TENTOONSTELLINGEN De huidige tentoonstellingen zouden opengaan voor publiek, op de dag dat het museum moest sluiten. Omdat nog niemand deze heeft kunnen zien worden ze beide verlengd. De monumentale zeegezichten van Cremer — Noordwaarts 2010-2020 zijn te zien tot en met 25 oktober. De tentoonstelling Roy Lichtenstein, Pop Art in Print met een bijzondere selectie zeefdrukken van popart kunstenaar Roy Lichtenstein zal tot en met 4 oktober worden getoond in Museum JAN.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie